Svenska artister går ihop för skolelever – vill inspirera dem till rätt val i livet

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och alla elever går tillbaka till skolan. Men att inleda höstterminen i 9:an kan vara tufft. Då går det nämligen inte skjuta upp saker längre, betygen ska sättas och stå som grund till de vägval som ska tas i valet av gymnasieinriktning.

För att hjälpa alla dessa ungdomar på vägen har äventyraren och inspiratören Aron Andersson anordnat en stor inspirationsgala för tusentals niondeklassare i Globen. Boris René, Molly Sandén och Danny Saucedo är några av de artister som ställer upp och sjunger och bjuder på tips och tankar.

Aron Anderson drabbades av cancer som barn och hamnade i rullstol som 9-åring. Han tog då ett beslut som han har levt efter sedan dess: att se möjligheter istället för begränsningar, och att motivera andra. 

I dag, tisdag, bjuder han in 11 000 niondeklassare till Globen för en inspirationsföreläsning. Han hoppas kunna hjälpa ungdomarna hitta inre motivation, ge nya perspektiv och verktyg för att hantera hinder i vardagen.

– Det handlar om att peppa de här niorna att det handlar inte om att ha förutsättningarna, utan vad vi gör med det vi har. Ni står inför ett stort val här i livet – gör någonting bra med det, säger han till TV4 Nyhetsmorgon.

Alla Stockholms stads niondeklassare är inbjudna samt några friskolor, och alla elever går in gratis. I inslaget nedan kan du höra Aron och Boris René berätta mer om kvällens gala.

Vilken fint initaitiv! Jag minns själv hur förvirrande och hopplöst det var att gå i nian, med alla krav och valmöjligheter som fanns. Jag önskar att jag hade kunna gå på en sådan här inspirationsgala då!

Publicerad av Newsner familj