Svenska folkets stöd till Jeanette efter hatstormen – nu tackar hon för all kärlek: ”Gör att vi kan fortsätta”

Efter att ha fått nog av vad Vid Din Sida-grundaren Jeanette Höglund kallar “falsk ryktesspridning” och hat skrev hon ett öppet brev för att förtydliga organisationens värdegrund.

Nu visar svenska folket sitt stora stöd genom att överösa pensionärskämpen med lovord. 

Känns fantastiskt med all förståelse, säger Jeanette Höglund till Newsner. 

Organisationen Vid Din Sidas hjärtefråga är landets fattigpensionärer. Målet är att ge trygghet åt så många som möjligt genom att erbjuda tak över huvudet, mat i magen, kläder och annat som pensionärerna själva inte har råd med. Allt det finansieras av swish-donationer och ideell arbetskraft. 

Att servera gratis mat vid soppköket varje söndag är en av de många saker som Jeanette Höglund gör för hemlösa och fattiga äldre. 

Foto: Newsner

Jeanette Höglunds öppna brev

Men organisationen har fått problem med vad Jeanette kallar hat och “falsk ryktesspridning” om deras värdegrund. Detta drev henne till att skriva ett öppet brev

“Men – nu försöker främlingsfientliga personer att ta vår organisation som gisslan, ställa grupp mot grupp, för att nå mål som är ljusår ifrån det jag och Vid Din Sida står för. Samtidigt försöker krafter på den extrema vänsterkanten att attackera – och därmed försvaga oss. De som riskerar att betala priset för attackerna är fattiga pensionärer. Dem som vår organisation ska finnas till för.

Jag är ingen politiker. Det har inte varit helt lätt att gå från mitt gamla jobb som ordningsvakt i tunnelbanan till att vara talesperson för Vid Din Sida. Jag är inte van att prata politik. Men nu måste jag också försöka”, skriver Jeanette i sitt öppna brev på Vid Din Sidas hemsida

Får enormt stöd av folket

När Jeanettes ord publicerades i sociala medier möttes hon av stort stöd från svenska folket: 

“Jeanette och hennes team är och förblir änglar på jorden! De är eldsjälar och gör skillnad för våra äldre utsatta varje dag!”, lyder en av kommentarerna. 

 “Va, hur sjutton kan man bara tänka så? Vid din sida gör ett enormt jobb. Står bakom Jeanette i alla väder”, skriver en annan. 

“Jeanette du gör ett fantastiskt arbete, all heder åt dig”. 

Foto: Facebook/Jeanette Höglund

Jeanettes tack till folket

När Jeanette får höra om de hundratals stöttande kommentarerna från folket blir hon tacksam. 

– Jag tackar så mycket för allt stöd och det känns fantastiskt och för all förståelse. Vi är så tacksamma för alla som stöttar och månadsgivare det gör att vi kan fortsätta våran resa /arbete med att hjälpa och stötta våra fattiga pensionärer / hemlösa, säger Jeanette Höglund till Newsner.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required