Tack vare internet lyckas mamman hitta sitt mest värdefulla minne från bortgångna dottern.

Alice Pyne var bara 16 år gammal när hon fick veta att hon inte skulle leva länge till. Alice hade Hodgkins lymfom, en cancersjukdom i lymfsystemet, och eftersom hon inte skulle överleva så bestämde hon sig för att tillverka ett speciellt minne till sin mamma.

När Alice gick bort ett år senare var det silvriga halsbandet med två hjärtan, ett med flickans fingeravtryck och ett med hennes systers fingeravtryck, mamma Vickys allra käraste egendom. Hon hade på sig det dygnet runt, även när hon sov, för att alltid kunna hålla sin dotter nära.

Men under en semesterresa till New York hände det otänkbara.

Vicky strosade runt och tog bilder i storstaden när hon, som alltid, bara skulle känna efter så dotterns halsband satt där det skulle i tryggt förvar. Men det var borta.

Bildkälla: Youtube

 

Någonstans på de knökfulla gatorna i Manhattan hade halsbandet försvunnit spårlöst. Vicky blev panikslagen, började leta runt och minnas vart hon hade gått – men efter några timmar utan framgång insåg hon att det inte gick att hitta halsbandet.

Bildkälla: Youtube

 

Tillbaka hemma i England tog Vicky till en sista, desperat åtgärd. Hon slängde ut en efterlysning på Facebook i hopp om att någon kanske hade sett halsbandet eller visste vart det skulle kunna vara.

Bildkälla: Youtube

 

Av de hundratusentals människor som varje dag passerar på gatorna runt om i New York var oddsen knappast på Vickys sida – men den här gången skulle ett mirakel komma att inträffa.

Bildkälla: Youtube

 

Freddy Ortiz satt hemma och surfade vid datorn när han av en ren slump såg att en Facebook-vän hade delat en efterlysning om ett borttappat halsband. Kunde det stämma? Var det samma halsband som Freddy och hans fru Emelie hade hittat dagen innan när de promenerade i New York?

Bildkälla: Youtube

 

Visst var det så – och paret skickade genast ett mejl till Vicky där de berättade de otroliga nyheterna. Vicky själv blev givetvis chockad och alldeles till sig av glädje. ”Åh min gud, jag kan knappt tro det”, berättar Vicky att hon tjoade när hon såg mejlet.

Bildkälla: Youtube

 

Halsbandet hittade äntligen hem – och tack vare ett mirakel samt några vänliga medmänniskor fick Vicky tillbaka det värdefulla minnet från sin bortgångna dotter.

Bildkälla: Youtube

 

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Internet kan verkligen vara ett kraftfullt hjälpmedel och jag är så glad att mamman, tack vare alla hjälpsamma människor, lyckades få tillbaka det värdefulla minnet från sin bortgångna dotter. Dela gärna vidare om du också tycker att vi borde hjälpa varandra mer!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna