Tanten vågar inte gå över gatan själv: Då säger främling 7 ord som får ögonen att tåras

Jag älskar att vara snäll mot mina nära och kära. Det kan vara allt från att säga något snällt, köpa en liten present, eller laga en god middag.

För visst är det roligt att få, men det är ännu roligare att ge.

Det händer inte så ofta, men ibland försöker jag även att vara snäll mot de jag inte känner. Det uppstår kanske inte så många situationer där man kan det, men bara att hålla upp dörren, eller erbjuda någon sin plats på bussen är ju alltid något.

Men ibland hör man talas om de som hamnar i situationer där man kan hjälpa till lite mer, och det här är just en sådan.

Många äldre blir ganska ensamma på ålderns höst. Något som jag själv redan fasar för. Bara föreställ dig att sitta ensam hemma hela dagarna utan någon som kommer på besök.

En äldre dam hade varit och besökt det Criminal Justice Center, straffsrättsligt center, i Shelby County, USA, rapporterade Local Memphis ABC 24 på Facebook.

När hon skulle ta sig tillbaka till sin bil så vågade hon inte gå över den väldigt trafikerade gatan själv.

Damen hade käpp och var nog rädd för att hon inte skulle hinna över i tid, och ville gärna ha hjälp av någon.

Bad en ung man om hjälp

Enligt Facebook-inlägget så frågade kvinnan en ung man i närheten om han kunde följa henne till sin bil på andra sidan gatan. I gengäld erbjöd hon honom på lunch.

Tjänster och gentjänster så att säga. Men det är inte det som är det fina i denna berättelse utan den unge mannens svar.

”Frun, jag hjälper dig gladeligen till din bil. Du kan spara dina pengar. Du behöver inte köpa mig någonting.”

Händelsen bevittnades av reportern Tish Clask som uppgav att det hela hände medan hon egentligen gjorde ett annat jobb. Som tur var lyckades hon fånga det hela på bild. Den gamla damen blev så glad att hon kramade om killen som lovat att hjälpa henne.

From Local 24 News Reporter Tish Clark: I happened to witness an act of kindness outside the Criminal Justice Center…

Posted by Local Memphis on Tuesday, 30 October 2018

Vilken fantastisk bild!

Tänk om fler människor ställde upp för varandra. Alla kanske inte har någon de känner som kan hjälpa. I dessa lägen kan en hjälpande hand vara mer än guld värt.

Dela gärna denna solskenshistoria på Facebook så att fler får ta del av den!