Tonåringar från helt skilda världar skapar ett unikt band emellan sig.

Skolan är viktigt och bra på många saker, men det är samtidigt en grogrund för stereotyper.  Vi minns säkert alla att hur lätt det kan vara att sätta etiketter på klasskamrater och andra elever på skolan. En skola i USA bestämde sig för att försöka göra något åt stereotyperna och lanserade ett projekt så att barnen skulle komma närmare varandra, för att upptäcka att det fanns något mer bakom varje persons yta. Programmet kallades ”Circle of Friends” och innebar att studenter från olika klasser parades ihop för att arbeta tillsammans. Många var tveksamma till det nya projektet, men snart skulle de allra flesta bli överbevisade när ett minst sagt udda par fann varandra…  

Claire DiGiorgio var en av eleverna som deltog i skolan projekt ”Circle of Friends”. Hon är född med en kromosomavvikelse och har en funktionsnedsättning.

Skarmavbild 2016-05-24 kl. 17.01.10

Programmet som skolan startade gick ut på att para ihop elever från olika sociala grupper, för att de skulle lära känna varandra. Av en slump hamnade Claire i samma grupp som Chip, som var de populäraste killarna i skolan och lagkapten för fotbollslaget.

Skarmavbild 2016-05-24 kl. 17.05.34

Det fanns egentligen inte på kartan att dessa två skulle hänga ihop och knyta starka band, men det var exakt vad som hände.

Chip, som lika gärna kunnat gått vidare med sitt vanliga liv, visade öppet sitt stöd och började umgås med Claire i skolan. Det blev ett rejält lyft för Claires självförtroende, hon som inte alltid haft det så lätt i livet.

Skarmavbild 2016-05-24 kl. 17.07.39

Chip ser numera Claire som sin lillasyster och de kom varandra så nära att Claire fattade mod och bad honom att gå på skolans bal med henne. Chip, som insett hur mycket han betyder för Claire, tvekade inte en sekund. Han tackade jag och gav henne en stor kram.

Skarmavbild 2016-05-24 kl. 17.10.58

”Jag såg annorlunda på världen innan jag träffade Claire. Men efter att jag mötte henne förändrades jag en hel del”, berättar Chip för CBC och fortsätter:

”Ingen har någonsin lärt mig mer eller påverkat mig så mycket som Claire”.

Skarmavbild 2016-05-24 kl. 17.12.12

Visst är det en fin solskenshistoria som gör en varm i hjärtat? Så bra av skolan att genomföra ett program som för eleverna närmare varandra, så att de kan upptäcka varandra insidor istället för bara att gå på yta!

Dela gärna detta med dina vänner på Facebook om du tycker att Chip och Claire är ett väldigt fint par tillsammans!