Tonåring nära döden när han lekte med sin mobil – här är mammans livsviktiga budskap

17-årige Matt Reeves ska tacka sin lyckliga stjärna för att han fortfarande lever. Nyligen var han inblandad i en väldigt allvarlig bilkrasch som kunde ha kostat honom livet. Nu klarade han sig som tur var undan med skador i ansiktet och en hjärnskakning.

Det som hände vid den våldsamma bilkraschen var att tonåringen höll på med mobilen när han satt vid ratten – och tappade den under pedalerna. Han sträckte sig i bara nån sekund för att plocka upp den, men det räckte för att han skulle krocka med en mötande bil. Kvinnan i den mötande bilen klarade sig helt oskadd, och jobbade som tur var som sjuksköterska. Hon hjälpte tonåringen till sjukhuset där Matt kunde få all den hjälp han behövde.

Nu, en månad efter olyckan, vill hans mamma dela bilderna från olyckan som ett avskräckande exempel. Hennes son vet nu att bara en sekund av oaktsamhet i trafiken kan kosta liv – och att man ALDRIG ska använda mobilen medan man sitter vid ratten.

”På en sekund hade jag kunnat förlora min son på grund av en telefon. Låt det här bli ett uppvaknande för alla. Stäng av den där förbannade telefonen. Det räcker med en sekund för att någonting ska hända. Matt hade tur.”

Här nedanför kan du se bilderna på den totalkvaddade bilen och höra mer vad mamman har att säga.

Sedan den 1 december 2013 är det i Sverige förbjudet att använda mobiltelefon om det negativt påverkar körningen. Sverige är i dag det enda EU-land som saknar ett förbud mot att använda mobiltelefon bakom ratten utan handsfree. Och det trots att forskning i USA visar att fler omkommer i trafiken på grund av mobilanvändning än rattfylleri. Enligt en undersökning av SIFO vill 77 procent av svenska folket se ett förbud mot handhållen mobilanvändning när man kör bil.

Är du en av dem som vill se ett förbud? Dela då denna mammas historia som en påminnelse för hur farligt det är med telefoner i trafiken.