Om inget annat hjälper – tryck på dessa punkter och lugna din skrikande bebis direkt

Alla som har egna barn eller känner någon som har barn vet att bebisar kan skrika, och ibland tar det bara inte slut. Det spelar ingen roll om du har bytt blöja, matat, rapat eller försökt söva, inget hjälper.

Det kan vara extremt stressande när detta händer och du kan känna dig helt hjälplös ibland.

Har du tillgodosett alla av barnets behov ska du oftast inte behöva oroa dig, då har du gjort det du kan för ditt barn. Men det finns knep som kan vara värda att pröva. Här ska du få ta del av ett av dom.

Reflexologi eller zon terapi som det också kan kallas går ut på att man masserar eller trycker på olika zoner på fötterna som kommunicerar med andra delar av kroppen.

Det är en behandlingsform inom alternativmedicin som enligt vissa kan vara mycket hjälpsam.

Barn som fortfarande utvecklas är väldigt mottagliga för beröring. Därför menar vissa att zonterapi kan vara den perfekt lösningen för gråtande barn.

Det är inte speciellt svårt det, handlar bara om att massera barnets fot, men du måste träffa rätt. Beroende på varför barnet gråter kan det vara olika delar som behöver stimuleras. Du behöver inte trycka hårt, det räcker med en lätt beröring.

Kan det vara nya tänder som är på väg är det tårna som ska masseras, är det dock nedre delen av magen som kan vara problemet ska du massera mellan häl och hålfot.

Det är dock viktigt att komma ihåg att du alltid ska uppsöka en läkare om du tror att ditt barn är sjukt.

Här nedan kan du se en detaljerad video på hur du ska göra om du vill prova zonterapi på ditt barn:

Dela gärna detta smarta knep så fler föräldrar får ta del av det. Vet vet det kanske kan vara räddningen på många sömnlösa nätter.