Tummen upp till främlingen som sträckte ut en hand till hemlösa kvinnan

Det var en sen kväll för bara några dagar sedan. Jonathon Pengelly från Cardiff, Wales var på väg hem efter en utekväll men bestämde sig för att ta en runda förbi McDonalds och köpa lite snabbmat.

När han stod i kön hörde han hur en hemlös kvinna bad personalen om att få ett glas varmt vatten – men blev nekad.

Jonathon kunde inte tro sina ögon. Han bestämde sig omedelbart för att kliva in och hjälpa kvinnan – och nu hyllas hans underbara gest över hela nätet.

Jonathon blev rasande på kassapersonalens arroganta beteende mot den hemlösa kvinnan.

”Jag vet inte vad som gick genom deras huvuden, men en kvinna som uppenbart var hemlös bad om en mänsklig rättighet; och att ett miljardföretag säger nej till det är bara motbjudande”, skriver Jonathon i ett Facebook-inlägg.

Han erbjöd sig genast att betala för vad som helst som den hemlösa kvinnan ville ha från menyn – men allt hon önskade sig var en liten ostburgare. 

Bildkälla: Shutterstock

Jonathon blev chockad. Han bestämde sig ändå för att köpa så mycket mat som han bara orkade bära – så att han kunde vara säker på att den hemlösa kvinnan skulle slippa gå hungrig. 

Men det var inte allt. Efter att ha börjat prata med kvinnan, som hette Polly, blev Jonathon så tagen av hennes värme och kärlek att han bjöd hem Polly och hennes vän till sin bostad.

Där lagade de tillräckligt med mat så att det kunde räcka till både Polly och hennes vänner i flera dagar.

Bildkälla: Jonathon Pengelly (Facebook)

Jonathons nyfunna vänner fick dessutom ta en dusch och borsta tänderna innan han gav dem täcken, kuddar och en väska fullproppad med mat. Jonathon har också lovat att Polly aldrig ska behöva vara hungrig eller frusen igen.

”Det kostar inget att vara snäll, och jag hoppas verkligen att folk delar det här inlägget vidare för att öka medvetenheten om hemlöshet”, skriver Jonathon i Facebook-inlägget som i nuläget har gillats 186 000 gånger och delats vidare över 40 000 gånger.

Han fortsätter:

”Om du ser någon på gatorna, titta inte ner på dem som om de inte är värda någonting. Du vet inte vad de har gått igenom! Ge dem en tanke!”

Dela vidare om du håller med!