Tummen upp till restaurangchefen som skänker överbliven mat till hemlösa

Det är inte alla som har förmånen att kunna få ett mål mat på bordet varje dag. Bara i Sverige finns tiotusentals hemlösa som tvingas gå hungriga – och därför är det så viktigt att vi har organisationer och frivilliga som hjälper dessa män och kvinnor att komma på fötter.

Några som drar sitt strå till stacken är snabbmatskedjan KFC i London. Där driver restaurangchefen Michelle ett fint välgörenhetsinitiativ – genom att flera gånger i veckan skänka mat till de hemlösa i staden.

På härbärget London’s Ace of Clubs erbjuder man gratis måltider, varma duschar och tak över huvudet till alla de hemlösa som tvingas kämpa för sin överlevnad. Men det kan vara svårt att få verksamheten gå runt – och därför är stödet från snabbmatskedjan KFC minst sagt välkommet.

Två gånger i veckan åker en av medarbetarna från härbärget över till KFC, där han hämtar lådor med flera kilo överbliven kyckling som annars hade gått till spillo och som KFC skänker till de hemlösa.

– I framtiden ser KFC över möjligheterna att ha det här som ett nationellt program över hela Storbritannien, säger restaurangchefen Michelle.

Kycklingen blir infryst och transporterad till härbärget, där den senare används till att laga grytor och annat som kan mätta magen hos de hundratals hemlösa som besöker London’s Ace of Clubs varje dag.

– Det sparar mycket pengar för oss och har en enorm inverkan på våra ekonomiska möjligheter att fortsätta driva verksamheten under de kommande åren, säger medarbetaren David från härbärget.

Missa inte det här videoklippet om snabbmatskedjans fina gest för hemlösa:

Dela gärna vidare för att hylla restaurangens initiativ!