Ture, 18, räddade barn ur iskalla vattnet – hoppade i med kläderna på: ”Var lite i chock”

De som tar risker för att komma till undsättning när en främling är i nöd är de man brukar kalla för vardagshjältar. 18-årige Ture Leden är ett exempel på en sådan. Tures hemfärd från fotbollsträningen i Alingsås blev en räddningsaktion av ett barn som inte kunde ta sig upp ur vattnet. 

18-årige Ture Leden cyklade hem från en fotbollsträning när han fick syn på en ensam roddbåt som låg och guppade ute på sjön. När han skärpte blicken såg han ett barn i vattnet, som inte verkade kunna ta sig någonstans. Uppe längs strandkanten stod en annan pojke som inte visste vad han skulle göra. 

– Det såg lite obehagligt ut att den bara låg och flöt där ute. Men sen så ser jag att det ligger en pojke i vattnet en bit bort. Jag cyklade närmare och ser att det står en annan pojke på land som ropar och verkar orolig. Så jag slängde mig av cykeln och sprang ner i vattnet med kläderna på.

Han fortsätter:

– Det var inte så djupt utan jag kunde liksom gå ut, men pojken var ju väldigt kall och det verkade som att han inte hade någon ork, berättar Ture för Newsner. 

Foto: Privat

Ture lyfte pojken och drog upp honom på land. Exakt hur länge han legat i vattnet vet inte Ture, men eftersom att pojken var väldigt kall i kroppen gissar han på att det var ett tag, och att det påverkade hans förmåga att ta sig upp. 

Gick snett under fisketuren

Ture uppskattar att pojkarna var i tioårsåldern. Han berättar att de var chockade, vilket gjorde att han frågade om de ville låna varma kläder hos honom. 

– De var chockade och ville bara hem tror jag. Vad jag förstår så hade de varit ute och fiskat, och en båt hade drivit iväg så att den ena av dem skulle ut och hämta den. Men så var det så kallt så han kom inte längre sen, säger Ture till Newsner. 

Efter händelsen var Ture själv lite chockad över vad som hänt. Även om han själv inte ser sig själv som någon hjälte så tänkte han på vad som hade kunnat hända om han inte cyklat förbi. 

– Jag var lite chockad där på kvällen, men jag gjorde bara det som jag tror att vem som helst hade gjort, säger Ture till Newsner.

Inte många hade brutit isen och kastat sig i det iskalla vattnet ❤️❤️

Posted by Newsner Djur on Saturday, January 23, 2021

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required