Två små hemlösa pojkar hittades i ovädret – då öppnade pastor-paret upp sitt hem

En sju månader gammal bebis och hans tvåårige bror hittades smutsiga och i dåligt skick bland soporna. Deras öde hade kunnat sluta i tragedi om det inte vore för pastor Ronnie och hans fru Krystal som gjorde något helt fantastiskt.  

Det var en ruggig novemberdag i Florida som en man vid namn Mark gjorde en chockerande upptäckt utanför Metropolitan Ministries i Pasco County. Utanför byggnaden fanns två små pojkar, båda smutsiga, vid dålig hälsa och endast iklädda blöjor. 

Hemlösa pojkar
Go Fund Me / Stewart Adoption

Ronnie Stewart och hans fru Krystal, båda pastorer vid kyrkan Refuge som samarbetar med Metropolitan Ministries, kände igen de båda pojkarna då de tillhörde en av familjerna som brukade äta i kyrkans soppkök. Pojkarna som endast var två år respektive sju månader gamla, var hemlösa och campade med sina föräldrar inte långt från kyrkan. 
– Våra hjärtan krossades när kvällen kom tillsammans med de mörka molnen. Medan vi var på väg till vårt varma hem föreställde vi oss vilken natt dessa pojkar skulle ha, säger Krystal enligt sajten fox13news.

Hemlösa pojkar
Go Fund Me / Stewart Adoption

Trots att Krystal och Ronnie redan hade tre barn väntandes hemma frågade de pojkarnas föräldrar om de fick ta med sig barnen hem över natten, för att bada dem och ge dem varm mat. Föräldrarna sa ja. 

Väl hemma upptäckte Krystal i vilket dåligt skick pojkarna befann sig i. Båda hade flera insektsbett och skinnet på deras fötter flagnade. När Krystal och Ronnie lämnade tillbaka pojkarna nästa dag bad de en bön för deras liv, helt ovetandes om vad som skulle hända.

När Krystal och Ronnie startade kyrkan i Pasco County var de beredda på att kommunen hade många hemlösa som skulle behöva deras hjälp, men de visste inte att det skulle förändra deras liv för all framtid. 

Ronnie och Krystal
Go Fund Me / Stewart Adoption

Dagen efter att pojkarna lämnats tillbaka till sina föräldrar sökte en socialsekreterare upp pastor-paret för att meddela att de hemlösa föräldrarna skulle ifråntas sina pojkar med omedelbar verkan. Krystal och Ronnie ställde upp på att ge pojkarna tak över huvudet i väntan på fosterhem, men när det väl var dags ändrades planerna. Fem månader efter att socialsekreteraren frågat Krystal och Ronnie om de kunde ha pojkarna ser deras liv helt annaorlunda ut. Paret valde att adoptera pojkarna, en möjlighet de tackar gud för.
– Det är en välsignelse, och vi hoppas att vi kan inspirera fler med vår historia, säger Krystal. 

Äldste adoptivsonen och Krystal
Go Fund Me / Stewart Adoption

gofundme.com/stewartadoption kan du läsa mer om deras arbete med föräldralösa barn.

Dela gärna om du tycker att fler borde inspireras av familjens historia. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna