Två kvinnor har varit vänner i årtionden tack vare till ett särskilt kort.

Något som många människor ångrar när de ligger på dödsbädden är att de inte lyckades hålla kontakten med gamla vänner. Jag kan känna igen känslan, det är svårt att hålla kontakten med alla och ibland rinner vänskapen tyvärr ut i sanden, av en eller olika anledningar. Men några som säkert kommer vara bästisar livet ut är Lila och Erma, två kvinnor som har hållit sin vänskap stark i nästan sex decennier. Deras hemlighet? En speciellt litet födelsedagskort som skickas fram och tillbaka varje år, i december och augusti. Sedan de träffades 1959 har det inte gått ett år utan att de skickat en hälsning till varandra, oavsett vad de har tagit sig an i livet. ”Jag tror att vi klarat de här 56 år bättre än kortet gjort”, skämtar en av kvinnorna. ”Om jag hade vetat att det skulle pågå så länge, skulle jag har verkligen skaffat ett större från början…” I hjärtvärmande videon nedan kan du blanda annat se hur dessa två härliga kvinnor berättar om hur de träffades av en slump, för att sedan bli bästa vänner. De känns verkligen som de har varit där för varandra, även när livet varit tufft.  

Det är märkligt, men klippet på de här fina kvinnorna, på andra sidan jorden, gjorde i alla fall min dag lite ljusare. Riktiga vänner är verkligen som stjärnor… Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där för dig.

Du möter människor som glömmer dig. Du glömmer människor du mött. Men ibland möter du människor du inte glömmer. Det är de som är dina ”vänner”. Dela gärna vidare om du håller med mig.