Tvååringens kärleksfulla present till polisen får tusentals hjärtan att smälta

Hyllningarna till polisen efter attentatet i Stockholm i fredags överöser varandra. På poliskontoret på Norrmalm i Stockholm var det likadant.

Tidigare i dag fick de besök av en tvåårig liten pojke som gärna ville tacka – och räckte över en fin blombukett till en polis på plats. 

Efter attentatet vid Åhléns City i fredags, där fyra människor hittills har mist livet, hade polis, sjukvård och övrig räddningspersonal en stor uppgift framför sig.

Sjukvårdspersonal, som vanligtvis var lediga, kallades in till sjukhus runt om i länet och poliser jobbade dygnet runt för att finnas på folktäta platser och hjälpa befolkningen att känna sig trygga i Stockholm.

Under de senaste två dygnen har polisen fått motta tusentals hyllningar. Polisbilar runt om i centrala Stockholm smyckades med blommor och många kom fram och ville tacka polisen för deras arbete. Nu har kanske deras yngsta supporter fått framföra sina tack.

På sin Facebook-sida la polisstationen på Norrmalm i Stockholm upp två bilder där en tvåårig pojke kommit in på stationen. Med sig hade han en bukett blommor som en polis fick ta emot – följt av en varm kram. 

”En liten kille, 2 år kom idag in till polisstationen på norrmalm och överräckte denna fina bukett. Tack så mycket!” skriver polisen på Facebook.

Tiotusentals människor gillade bilden och skickade mängder av varma kommentarer till poliserna och den lilla pojkens fina initativ.

”Underbara poliser o underbara barn blir varm i hjärtat”, skriver en.

Det här fick mig att bli tårögd. Det är så himla vackert att se så mycket kärlek i en så jobbig tid. Tveka inte på att dela den med dina vänner så de också får se på all värme och kärlek som sprids efter det ofattbara attentatet.