Vännernas vackra ord efter Hasse Alfredsons begravning: ”Det var äkta kärlek”

I går begravdes Hasse Alfredson och hans nära och kära fanns på plats för att ta sina sista farväl.

En vacker och värdig cermoni, berättar vännerna efter begravningen.

– Det var en fantastiskt fin stund i Hasses anda, säger Lill Lindfors till TV4.

 

Det har gått en dryg månad sedan den folkkäre regissören, författaren, humoristen och revystjärnan Hasse Alfredson avled, 86 år gammal. I går begravdes han i Heliga korsets kapell på Slottskyrkogården i Stockholm och många av Alfredsons kollegor fanns på plats under den öppna cermonin.

På plats fanns också vänner som Marie-Louise Ekman, Vicky von den Lancken, Carl-Jan Granqvist, Owe Thörnqvist, Hanna Stjärne, vd SVT, Cilla Benkö, vd Sveriges Radio, Lill Lindfors och Peter Dalle.

Bildkälla: Skärmdump/TV4

Begravningen inleddes med att Alfredsons barnbarn Hanna Landström sjöng ”Håll mitt hjärta”, och kunde inte hålla tillbaka tårarna, skriver Aftonbladet. Tommy Körberg sjöng flera låtar, bland annat ”Längtans blomma är störst på håll” med Svante Thuresson, Jan Bergnér och Tina Ahlin samt Monica Dominique på piano.

Låtar som ”Öl” och ”En mun är hälften av en kyss” framfördes också.

Bildkälla: Skärmdump/TV4

”En fantastiskt fin stund”

Efter cermonin var många av hans vänner tagna av den sorgliga, men mycket vackra, stunden.

– Det var en fantastiskt fin stund i Hasses anda. Med musiken, med sångerna. Jag blir helt… Det är så mycket fantastiska bilder som flimrar förbi av Hasse. Jag kände ”true love” (äkta kärlek reds anm.) då, säger en tagen Lill Lindfors till TV4.

Foto: Marc Femenia / TT Nyhetsbyrån

Teaterstjärnan Claire Wikholm var även hon tagen av stundens allvar.

Hon konstaterar att en era nu tagit slut – en era som enligt henne inte kommer återuppstå.
– Det är liksom en hel era som försvinner nu, Både Hasse och Tage och Gösta (Ekman reds anm.). Det känns verkligen som det inte finns några sådana humorister kvar, sorgsna humorister verkligen, säger hon till TV4.

Tack för allt Hasse, vila i frid. ?