Varje dag stannar lokföraren tåget för en ensam flicka. Anledningen är bara så himla fin.

Hokkaido är namnet på den nordligaste av Japans fyra stora öar och den ligger precis norr om den största ön, Honshu. På Hokkaido finns en tågstation som heter Kami-Shirataki. Det speciella med denna tågstation? Tåget som passerar stationen stannar för att hämta upp en enda resenär – varje dag.

För tre år sedan beslutade sig det japanska tågbolaget Japan Railways för att stänga ner tågstationen i Kami-Shirataki, rapporterar CCTV News. Anledningen var att stationen låg väldigt avsides samt att frakttågen slutat trafikera linjen.

Bildkälla: CCTV News (Facebook)

Men precis när de var i färd med att ta beslutet att klappa igen stationen upptäckte de att stationen hade en återkommande passagerare: en ung flicka som varje dag tog tåget för att åka till skolan.

Bildkälla: CCTV News (Facebook)

Detta fick bolaget att ångra sig. De tog därför beslutet att hålla stationen öppen även i framtiden och gjorde om tidtabellen så att den anpassades efter hennes skoldagar. Varje dag gör därför tåget två stopp på stationen: en gång när hon ska till skolan och en gång när hon ska åka hem.

Bildkälla: CCTV News (Facebook)

Tanken är nu att tågstationen i Kami-Shirataki ska hålla öppet till den 26:e mars 2016, samma dag som flickan väntas ta examen från sin utbildning.

Bildkälla: CCTV News (Facebook)

Forget Harry Potter and platform 9¾ this station only has one passenger The Kami-Shirataki train station is located…

Publicerat av CCTVNews den 8 januari 2016

Klicka gärna på gilla här under om du också tycker att det här var riktigt fint gjort av tågbolaget.

 

Läs mer om...