VD:n lämnade jobb och lyxbil för att ge sin sjuka dotter en chans att se världen.

Det finns vissa saker som är betydligt viktigare än pengar och dyra prylar. Fråga bara John Silk. I flera år träffade han bara sin dotter Vicky på helgerna sedan han och barnets mamma hade separerat – men för 15 år sedan bestämde han sig för att göra en stor förändring i sitt liv.

Dottern Vicky, som har Downs syndrom och hjärt- och lungsjukdomen Eisenmengers syndrom, var sju år gammal när John Silk tog ett drastiskt beslut. Han sålde porschen och sa upp sig från sitt högt uppsatta jobb – bara för att kunna få mer tid med sin dotter.

– Jobb är inte allt. Dina barn är. Jag sa till min fru Gerry ”Allt vi har gjort är att jobba när vi kunde ha skapat minnen med Vicky”, säger John Silk till Mirror.

Istället tog John Silk ett jobb på skolbussen så att han kunde träffa sin dotter varje dag. Samtidigt började han och Vickys styvmamma Gerry spara pengar: de samlade matkuponger, sänkte sin matbudget och slutade gå på teater. Allt för att Vicky skulle få uppleva världen.

– Allt jag ville var att se henne le och flämta till av förundran. Så varje slant jag tjänar betalar nu för en resa till henne. Så fort vi kommer hem från en resa börjar vi planera nästa, säger John Silk till Mirror.

Sedan dess har familjen gjort 24 resor i 15 länder. Vicky har, bland mycket annat, fått uppleva Hollywood, testat på dykning, simmat med delfiner, flugit över en vulkan och ridit på elefanter.

Läkarna trodde, på grund av Vickys sjukdom, att hon skulle leva tills hon var 15 år gammal. Men Vicky har trotsat oddsen. Nu är hon 22 och lever livet tillsammans med sin kärleksfulla pappa.
– Jag försöker att inte tänka på hur livet kommer bli utan Vicky. Just nu kan vi inte vara lyckligare. Vicky har lärt mig vad livet handlar om, säger John Silk.

He’s made a huge sacrifice.

Posted by The Mirror on den 27 november 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna