Victor hittade gömd skatt i fotoalbum från 1952 på loppis – nu efterlyser han personerna på bilderna
Fotoalbum

Victor hittade gömd skatt i fotoalbum från 1952 på loppis – nu efterlyser han personerna på bilderna

Loppisar är fyllda av alla tänkbara fynd. Men ibland kan fynden också bli rena mysterier.

För några år sedan fyndade Victor Landergård ett vackert fotoalbum på en loppis. Nu söker han med ljus och lykta efter personer som känner till vem det kan tillhöra.

Känner du igen personerna på bilderna?

Allt började på en stor loppmarknad i Solnahallen för några år sedan. Victor Landergård var där och möttes av ett objekt som fångade hans intresse.

Det var ett gammalt fotoalbum, vackert inbunden i läder. Victor bestämde sig för att slå till.

– Det ligger ett otroligt hantverk bakom det här albumet. Varje sida är unik, det är liksom scrapbooking på en helt annan nivå. Det är bilder, urklipp från tidningar, teckningar och mycket annat, säger Victor Landergård till Newsner.

Åren gick och nyligen hittade Victor på albumet i sin hylla. Han bestämde sig då för att försöka leta rätt på ägarna.

– Nu så kände jag att ”varför ska jag ha det här”, det hade varit kul om en eventuell släkting kunde få tillbaka det. För det gör inte så mycket nytta på min hylla, säger Victor Landergård.

Ont om ledtrådar

Men att försöka finna ägarna är lättare sagt än gjort. Albumet är gammalt och personerna på bilderna är troligtvis inte vid liv. Det finns inte heller mycket ledtrådar i albumet.

– Det står inga namn, det finns inga registreringsnummer på någon bil eller något sådant.

Victor tror att bilderna i albumet kan vara tagna under en smekmånad. Personerna på bilderna har rest från Stockholm och ned mot den franska rivieran. En biljett från casinot i Monte Carlo vittnar om att det var sommaren 1952.

– Mannen i albumet spelar tennis på en bild, så det kanske var så att han var en tennisspelare.

Albumet sprids på sociala medier

Chansen för att personerna i bilderna lever finns, men är nog liten. Victor har delat bilder på Facebook med förhoppningen att någon vän eller släkting till personerna i albumet ska ge sig till känna.

Inlägget har delats flitigt bland folk och i olika grupper på Facebook.

Nu hoppas han på att få napp, även fast det kan bli svårt.

– Med tanke på hur lite information jag har så är väl inte hoppet jättestort. Men hoppet är ju som bekant det sista som lämnar människan, så man vet ju aldrig.

Om du känner igen albumet eller personerna på bilderna så är du varmt välkommen att kontakta Victor Landergård på Facebook.

– Det vore jätteroligt om det dyker upp någon släkting eller vän som vet vilka de här är. Så att jag kan lämna över albumet till dem. Det vore väldigt kul, säger Victor Landergård.

Victors inlägg med bilderna kan du se här nedan:

Nu håller vi tummarna för att fotoalbumet kommer i rätta händer!

Dela gärna artikeln på Facebook för att öka chanserna att någon känner igen det!