Yvonne donerar sin bröllopsklänning till förmån för änglabarn.

Att hitta den perfekta bröllopsklänningen är utan tvekan den viktigaste delen när varje brud förbereder sig inför den stora dagen. Visst, det finns massor av andra faktorer som förhoppningsvis gör bröllopsdagen, men det är ändå något väldigt speciellt med klänningen. Oavsett vad man väljer att bära så är det där plagget väldigt nära knutet till känslor och stora beslut, det kan ta veckor att leta och söka efter en klänning innan man slutligen bestämmer sig. Men vad händer efter bröllopet? Tja, jag antar att klänningen ofta blir liggande. I vissa fall kanske en släkting bär den några år senare. Men Yvonne ville göra något annat med sin klänning och jag inte låta bli att beundra hennes beslut.  

Yvonne Trimble har varit lyckligt gift sin make Richard sedan 1995. Yvonne, som är från Irland, kallar sin man för ”hennes livs kärlek”.

yvonne

Hon var väldigt nöjd med sin brudklänning, men efter bröllopet blev den liggandes i garderoben och samlade damm.

yvonne2

Så nyligen bestämde sig Yvonne för att göra något av den där klänningen. Hon valde att donera sin klänning till organisationen Cherished Gowns for Angel Babies, som omvandlar bröllopsklänningar till dödfödda spädbarn och bebisar som dött strax efter födseln.

yvonne4

På så sätt kan den klänning som hjälpte till att göra Yvonnes dag, förhoppningsvis hjälpa familjer som upplever den sorgligaste av förluster, att få ett vackert avsked.

yvonne5

Yvonne blev rörd när hon fick se hur organisationen förvandlat hennes klänning till flera små klänningar. Hon delade några bilder av de vackra klänningarna på hennes Facebook och många hörde av sig och hyllade Yvonne för hennes fina gåva.

yvonne

Jag känner stolthet över att jag har gjort något bra, även om det är en stor sorg att dessa klänningar ska behöva göras. Samtidigt känner jag en lättnad över att jag själv aldrig känt denna sorg och en känsla av tacksamhet över volontärer runt om i landet som offrar mycket av sin tid för att skapa dessa fina och tröstande plagg”, skriver Yvonne.

raland1

Genom att berätta sin historia, inspirerade hon många andra kvinnor att följa i samma fotspår. Organisationen var tvungen att sluta acceptera donationer eftersom det fullkomligen strömmade in klänningar. De har nu en väntelista, men det finns flera andra välgörenhetsorganisationer och organisationer som tillhandahåller samma tjänst.

DELA gärna den hjärtevärmande historia med dina vänner för att sprida vidare denna fina gest av vänlighet!