Hedda Stiernstedt om privata relationen med Charlie: ”Vill träffa honom varje dag”

På lite drygt en natt blev Hedda Stiernstedt, 31, en av Sveriges mest efterfrågade och hyllade personer.

”Vår tid är nu” är Sveriges mest sedda dramaserie på ett helt decennium. Varje avsnitt sitter två miljoner människor bänkade framför teven. Inte minst för att få svaret på frågan hur det ska gå för Nina Löwander.

Newsner träffade Hedda Stiernstedt för att prata om hur livet förändrats sedan serien, samt relationen till personerna hon jobbar så intimt med.

Efter en lång väntan är det i oktober återigen dags för en ny säsong av ”Vår tid än nu”. Efter tre säsonger som spelats in under perioder som avlöst varandra, har en av seriens stjärnor – Hedda Stiernstedt, vant sig vid att leva i ”Vår tid är nu”-bubblan.

Hedda Stiernstedt: ”Då kommer det slå mig”

På frågan om hur hennes liv förändrats sedan ”Vår tid är nu”, svarar hon:

– Jag har trampat på och liksom jobbat hela tiden, och därför inte känt av någon stor skillnad privat. Jag är fortfarande Hedda liksom. Jag tror inte att det kommer att kännas förrän inspelningarna av sista säsongen är över. Då kommer det nog slå mig att jag kommer att sakna Nina Löwander, säger Hedda till Newsner.

Vill träffa Charlie varje dag

Men det är inte hennes roll hon kommer att sakna mest, utan personerna.

– Det är så härligt att ha de här fantastiska människorna runt sig, även de ni inte ser, som jobbar bakom produktionen. De är ju mina vänner.

Hon tillägger:

– Jag kan liksom inte tänka mig att gå upp och ba ”Va? Ska jag inte få träffa Charlie varje dag nu?”, säger Hedda och vänder blicken mot motspelaren Charlie som står en bit bort.

Ur SVT:s dramaserie Vår tid är nu. Foto: SVT.

Just Charlie, som Heddas karaktär Nina haft en lång och komplicerad kärleksrelation med i serien, har hon ett speciellt band till.

– Jag vill ju träffa honom varje dag. Ja, vi är best buds, jättebra kompisar, säger Hedda Stiernstedt.

När har ”Vår tid är nu” säsong 3, premiär?

 

Hedda Stiernstedt
Foto: Jessica Gow/TT

Säsong tre av ”Vår tid är nu”, som utspelar sig på 60-talet, har premiär måndag 28 oktober 2019, i SVT.