Här gör en av Sveriges största kändisar skådespelardebut – men kan du se vem det är?

Citatmaskinen Leif GW Persson kan skryta med en lång meritlista, men förmodligen är vi många som har missat ett av hans mest oväntade karriärdrag – som skådespelare. Och snacka om en grym insats!

– Det var nog det svettigaste jag varit med om i mitt liv, säger GW i SVT om sin skådisinsats.

 

Förutom sina slagkraftiga teorier och dräpande kommentarer har författaren och kriminologen Leif GW Persson ytterligare en dold talang. Han gjorde nämligen en heroisk insats som poliskommissarie i tv-serien ”Dubbelsvindlarna” från 1982.

Leif GW gjorde inte en enda audition

 

Och tv-tittarna måste ha hoppat till i soffan när ex-polisen dök upp i rutan. Då i rollen som poliskommissarie Eliasson – en roll som han fick av regissören utan att behöva göra en enda audition.
– De tog dit mig och sa att ”vi får väl se hur det går”. Och efter si sådär 16-17 omtagningar, det var nog bland det svettigaste jag varit med om i mitt liv, då fick de det där. Det blev inget Augustpris om du förstår, säger Leif GW Persson i SVT:s ”Veckans brott”.

Fick sparken

 

Även om drömmen om vita duken inte höll i sig för GW gör han en trovärdig insats, då han i princip spelar sig själv. ”GW var bästa skådisen i det här klippet” skriver en av tittarna på Youtube.

GW berättar i ett avsnitt av ”Veckans brott” om hur han hamnade i filmbranschen efter att ha fått sparken från polisen.
– Jag hade ju skrivit romaner då som skulle filmas och så där va. Så då tänkte jag att man kanske skulle se vad de har för problem när de ska förverkliga det där som jag har skrivit, så då tänkte jag att det var nyttigt att prova på, säger han i ”Veckans brott”.

Det är roligt att se att även kriminologen GW kan bjuda på sig själv! Gilla och dela om du vill sätta ett leende på andras läppar idag.