Jessica Almenäs rasar – efter vidriga upptäckten: ”De här idioterna…”

Flera svenska kändisar har blivit utnyttjade i bluffreklamer. Nu har även Jessica Almenäs drabbats och det i form av bluffreklam för bantningsmedel.

På Instagram skriver TV-profilen att hon aldrig skulle vara med i något sådant.

” Verkar ju omöjligt att komma åt de här idioterna dessvärre”, skriver Almenäs på Instagram.

Under de senaste månaderna har flera svenska kändisar utnyttjas i bluffannonser.

Utnyttjade i bluffreklam

För några veckor sedan varnade Laila Bagge för fejkade annonser om hudvårdsprodukter som hon varit med i men absolut inte ville marknadsföra.

Även Filip Hammar har utnyttjats och polisanmälde i maj annonser som använde hans namn och bild i reklam för bitcoin. Dessa annonser har inte tagits ner och florerar fortfarande på internet.

Bildkälla: Skärmdump/TV4

Nu har även Jessica Almenäs använts i en bluffreklam för bantningsmedel.

Jessica Almenäs utnyttjad: ”Inget jag skulle stå för”

Via Instagram har tv-profilen lagt ut en bild på bluffannonsen tillsammans med en lång ilsken text. Almenäs skriver att hon aldrig skulle vara med och medverka i någon liknande reklam

Då har det hänt mig också. Verkar ju omöjligt att komma åt de här idioterna dessvärre. Jag är givetvis inte med i någon sån här kampanj, det är verkligen inget jag skulle stå för nånsin”, skriver hon på Instagram.

View this post on Instagram

Får kalla kårar av det som händer i Alabama, Georgia och många andra platser i USA just nu. Att mänskliga rättigheter kvinnor har slagits och dött för nu ska tas ifrån oss. Nog borde det vara en självklarhet att en kvinna själv bestämmer över sin kropp? Inte ska 25 gubbar (och sjukt nog en kvinna!!) bestämma över vad Alabamas kvinnor får och inte får göra med sina kroppar? Och det känns obehagligt nog som att detta bara är början. Kan inte låta bli att som många andra tänka på Gilead och The Handmaid’s Tale. Det är ont-i-magen-läskigt. Det är war on women och nu måste vi slåss. #alabama #alabamaabortionban #waronwomen #rättenattbestämmaöversinkropp

A post shared by JESSICA ALMENÄS (@jessicaalmenas) on

Bluffannonsen för bantningsmedel marknadsför en speciell kur som innebär att man kan gå ner flera kilo i veckan utan att varken träna eller banta.

”Helt orimligt”

På flera ställen har annonsen använt Jessica Almenäs namn och bilder på henne.

”Det är ju dessutom helt orimligt, det finns absolut inget sätt att gå ner 3,5 kg i veckan utan att banta och träna”, skriver Almenäs.

Hoppas att det löser sig för dig, Jessica. Ingen ska behöva stå ut med sådana här saker.

Snälla, dela gärna artikeln för att uppmärksamma dina vänner på dessa bluffmakare.