Rolf Lassgård nominerad till Kristallen – kan bli bästa manliga skådespelare

Den 30 augusti är det dags för Sveriges tv-elit att samlas under ett och samma tak för att se vilka som gjort störst av tryck under året, och därefter prisas.

På listan över nominerade finns många folkkära namn, vilket gör att svenska folket kommer att få svårt att välja sin favorit. En av de som kan vinna den prestigefyllda titeln ”Bästa manliga huvudroll”, är Rolf Lassgård, det avslöjar SVT i ett pressmeddelande.

När filmen ”Jägarna” med Rolf Lassgård i huvudrollen hade premiär år 1996 skrev den omedelbart svensk filmhistoria.

Nästan 20 år senare återvänder Lassgårds karaktär Erik Bäckström till Norrländska Älvsbyn, då TV4 satsade på en serie i sex delar.

Kristallen 2019: De är nominerade till ”Bästa manliga skådespelare”

Trots att det gått två decennier sedan filmen, så blev serien en omedelbar succé, och Lassgårds insats hyllades av ett flertal kritiker.

Nu är Rolf Lassgård, 64, lika het som för tjugo år sedan, om inte hetare. I augusti kan det bli han som vinner titeln ”Bästa manliga skådespelare i tv-produktion”. Tävlar gör han mot Felix Sandman, för rollen i ”Störst av allt”, Robert Gustafsson (Det som göms i snö), Jens Hultén (Systrar), Mattias Nordkvist (Vår tid är nu).

Rolf LAssgård i TV-serien Jägarna
Foto: TV4/TT

Nu störra vi Rolf Lassgård. Dela om du tycker att han är den rättmätige vinnaren av det här priset.