Så här ser Disneys prinsessor ut med realistiska midjor. Resultatet är sagolikt fint.

Har du tänkt på hur Disneys prinsessor egentligen ser ut? Eller hur de skulle se ut om de hade mer realistiska kroppsformer? Kanske skulle de se helt sagolika ut?

.ad-container-normal {display: none;} .ad-container-narrow {display: block;} @media all and (min-width:800px) { .ad-container-normal {display: block;} .ad-container-narrow {display: none;} }

Loryn Brantz på BuzzFeed har tänkt på det här och skapat några bilder som visar något som är helt sagolikt. Hon gjorde om dessa tecknade hjältinnor till att visa lite mer realistiska kroppsformer. De är väl ändå tänkt att representera människor i film mot barn så det vore väl en bra idé?

– Som en kvinna som älskar Disney men också behandlat frågor kring kroppsuppfattning är det här någonting jag alltid har velat kommentera. Särskilt efter att jag sett filmen Frost. Jag älskade filmen, men jag blev förfärad över att de viktigaste kvinnliga karaktärsdragen inte har förändrats sedan 60-talet. Den här industrin är historiskt mansdominerad och jag tror att det bidrar till hur de blev så extrema i sina proportioner. Halsen är nästan alltid större än midjan! säger Loryn Brantz till Newsner och fortsätter:

– Som barn kanske vi inte inser att dessa bilder i media påverkar oss (tidningar, Barbiedockor, tecknad film). Men det gör de definitivt. Medier med möjlighet att förändra hur man ser på kvinnor och hur kvinnor ser på sig själva borde börja ta ansvar. Det tog bara ett par drag för att göra dessa prinsessors midjor mindre extrema, och de såg fortfarande vackra och magiska ut.

1. Elsa i Frost

Bild: Loryn Brantz /Buzzfeed.

2.Aurora i Törnrosa

Bild: Loryn Brantz /Buzzfeed.

3. Pocahontas i Pocahontas

Bild: Loryn Brantz /Buzzfeed.

4. Jasmine i Aladdin

Bild: Loryn Brantz /Buzzfeed.

5. Belle i Skönheten och odjuret

Bild: Loryn Brantz /Buzzfeed.

6. Ariel i Den lilla sjöjungfrun

Bild: Loryn Brantz /Buzzfeed.

Jag är så glad över att vi på Newsner får publicera Loryns bilder till alla läsare i Sverige.

Dela gärna bilderna om du också tycker de är sagolika, och gilla gärna Newsner för mer artiklar som denna.