Fotbollspampen kallade damspelare för flator. Men stjärnans svar… Nu hyllas Totti av hela idrottsvärlden.

Fotboll spelas i dag på alla kontinenter världen och borde vara till för alla. Men det finns tyvärr fortfarande ett motstånd mot damfotboll och det är sorgligt att vi inte kommit längre i jämställdhetsfrågan. I Italien har kvinnliga fotbollspelare tröttnat efter kränkande kommentarer och det är absolut inte okej att uttrycka sig så som fotbollspampen Felice Belloli har gjort. Men jag blir extra glad och stolt över när manliga fotbollsstjärnor, som i dagsläget har en betydligt större genomslagskraft, står upp och visar att fotboll är till för alla. Läs Francesco Tottis ord här nedan. Han har så jäkla rätt.

Det stormar i Italien efter att amatörfotbollens ordförande Felice Belloli uttryckt sig nedvärderande om kvinnliga fotbollsspelare.
– Det får räcka nu, med att slänga bort pengar på några flator, ska Belloli ha sagt under ett möte i mars.

Flera av Italiens damfotbollsspelare, som länge stått i skuggan av herrfotboll, har tagit väldigt illa vid sig och de har protesterats på flera hål i landet. På lördag ska egentligen Brescia och Tavagnacco spela cupfinal, men matchen kommer att bojkottas eftersom spelarfacket vill markera mot de kränkande kommentarerna.

En annan som tar strid för kvinnornas rättigheter är Romas legendariske lagkapten Fransesco Totti, 38. Den populära spelaren ger sig nu i debatten med några väl valda ord.

”Idrotten tillhör alla: män, damer, barn och de funktionsnedsatta. Fotbollen är motorn i den italienska idrotten och respekten för damernas fotboll måste vara precis lika stor som den för männens eftersom vi alla är en del av samma familj. Familjen till den bästa sporten i världen”, skriver han på sin hemsida.

All respekt till dig, Totti! Du har så rätt och detta borde verkligen alla läsa.

Publicerad av Sportbibeln, gilla gärna