Hon dumpades för att dejten tyckte hon var fet. Hennes revansch är klockren.

Michelle Thomas var på dejt med en kille. Allting gick bra, och de hade en trevlig kväll tillsammans. Men bara några dagar senare fick hon ett meddelande från dejten som förklarade att han tyckte hon var underbar – men inte tillräckligt smal. Hur Michelle reagerade? Med ett meddelande som är helt fantastiskt. Snacka om att sätta honom på plats.

Här är killens meddelande till Michelle efter deras dejt:

Hej Michelle! Förlåt, men jag har haft fullt upp på jobbet i dag, sötnos.

Tack för en fantastisk kväll i går. Jag tyckte det var jättetrevligt, och jag tycker faktiskt väldigt mycket om dig. Jag tycker att du är cool och rolig och precis den sortens tjej jag skulle älska att gå ut med om bara min kropp och mitt huvud tillät mig. Men jag är rädd för att det inte kommer att hända.

Jag ska inte ljuga för dig. Jag avgudar dig Michelle, och jag tycker att du är den vackraste tjej jag någonsin träffat. Men jag tänder på smalare tjejer.

Ytlig? Det är inte min mening. Det är samma reaktion man får när man läser en fantastisk författare eller ser en underbar bild, eller lyssnar på musik som man älskar, då får man direkt den där känslan att man vill ha mer.

Så medan jag är väldigt attraherad av din hjärna, ditt ansikte, din personlighet (och herregud… det är jag verkligen), så kan jag inte säga samma sak om din kropp. Så jag kan sitta där och flirta och ha världens roligaste kväll, men jag hatar den här hemska känslan att när vi klär av oss så kommer min kropp att svika mig. Jag vill inte att det ska hända, sötnos. Jag vill inte ligga bredvid dig, och du frågar mig varför jag inte är attraherad.

Det finns vissa saker i livet som sätter igång min fantasi och din klokhet och intelligens är såna saker som inleder processen som så småningom slutar i sovrummet. Med endast ett slutresultat…

Jag är så besviken på mig själv, Michelle, för det var evigheter sen jag kände så här för någon, men jag försöker vara ärlig med dig utan låta som en fullständig pajas.

Vi kunde vara fantastiska vänner, vi kunde flirta och skämta och älska varandra och… herregud… Jag skulle gifta mig med dig direkt om du var en smal tjej för vad du har innanför pannbenet är onekligen unikt, och det jag älskar verkligen det.

Jag gissar att det jag försöker säga är att jag försöker undvika en ännu större smärta i framtiden genom att säga till dig nu att vi inte behöver gå igenom någonting pinsamt. Jag är en man. Med alla flammande lustar som en man har och alla svagheter som en man har. Och jag känner min egen kropp och vet vad den behöver. Snälla, försök förlåta mig. Jag avgudar dig.

Här är Michelles svar:

Käre man som jag träffade på Tinder.

Jag var på en annan dejt när jag fick ditt meddelande. Han kom tillbaka från toaletten när jag satt där i ett hav av tårar. Han var underbar, men chockad, och har inte hört av sig sen dess, komiskt nog.

Du behöver inte fantisera om mig. Vi har alla en god vän som vi spanar in och tänker: ”Du är underbar, men jag tänder helt enkelt inte på dig”. Vi önskar att vi var attraherade av dem, men våra kroppar och hjärnor fungerar inte på det sättet. Och det är lugnt.

Vad som inte är lugnt är att, efter några timmar tillsammans med mig, tog du dig tid att skriva det här fullständigt oönskade meddelandet. Det är ingenting annat än sadism. Din ton är söt som socker och nedlåtande, men den lilla detaljen att du uttrycker avsky över min kropp är verkligen grotesk. Den enda möjliga, objektiva, förklaringen till ditt meddelande är att du vill såra mig.

Jag skäms för att säga det, men för ett ögonblick, funkade det. Du väckte en latent oro som varje kvinna som varit en tonåring haft – att det spelar ingen roll hur rolig du är, hur smart du är, hur snäll, hur passionerad, hur lojal, hur slagkraftig eller äventyrlig och pulserande du är – om du är en gnutta överviktig, kommer ingen någonsin att vilja ha dig.

Jag tycker om mitt utseende. Jag ser inte ut Charlize Theron, och det är lugnt – jag ser ut som mig själv, och jag tycker om mig själv (det är klart att jag också vill se ut som Charlize Theron, om jag någonsin träffade henne. Jag har hört positiva saker).

Du kanske tror att alla mina profilbilder är tjock-tjej-tar-bild-från-bra-vinkel (bilder från vinklar som gör att tjejer ser smala och charmerande ut. För det enda män gör är att använda ärliga, oredigerade bilder.) Men jag tycker att de är representabla bilder. Jag är ärlig med vem jag är: Jag beskriver mig själv som en kvinna som älskar pizza, och länker till min Instagram där jag visar bilder på mig själv i bikini på min 30-årsdag. Jag hoppas och tror att jag framstår som en självsäker och glad person. Men är det anledningen till att du spanade in mig? Såg du mig och tänkte: ”Hon har alldeles för höga tankar om sig själv och måste lugna ner sig en smula?” Jag måste fråga – vi alla vet att internet är farlig plats för en kvinna med åsikter.

Jag visade ditt meddelande till mina vänner som blev chockade, skrämda och skämdes för dig, och en önskan om att faktiskt skada dig fysiskt. En killkompis sa till mig att jag har en underbar rumpa även om den är ogiftbar. Jag skrattade. Sen grät jag i min träningsgrupp. Precis! Träningsgrupp! Du ser, jag VET redan att jag är överviktig. Jag kan berätta exakt hur mycket – 9 kg. Jag har redan gått ner 6 k, och jag har något kilo kvar til mitt mål. Jag är glad för det. Jag kommer att klara, säkert och hälsosamt. Betyder det att jag inte kan älska och beundra min kropp nu? Helvete heller.

Jag kommer aldrig att träffa eller prata med dig igen (du kanske kommer att vilja svara på det här. Men snällla, gör det inte. Det finns ingenting du kan säga som kommer få mig att inte tycka att du är en skam för ditt kön.)

Vad som verkligen oroar mig, som är anledningen till att jag svara offentligt, är att du har en dotter.

Jag vill att du ska uppmuntra din dotter att älska, beundra och bry sig om hennes kropp. Den är hennes och bara hennes. Hylla hennes intellekt och kreativitet. Uppmuntra henne att våga vara modig. Ge henne möjligheten att utveckla en kassaskåpssäker självkänsla så att om (Jag är snäll. Jag säger ”om”) det kommer en dag då någon liten, olycklig man försöker att bryta ner henne, så kan hon svara som jag gör nu.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna