Hon vill förändra hur kvinnor ser på sina kroppar.

Australiensiska skådespelerskan Caitlin Stasey brinner för feminism. Hon har i dagarna lanserat sajten herself.com i syfte att stärka kvinnors självförtroende. På hemsidan poserar helt vanliga, nakna kvinnor – i kombination med djupintervjuer. VARNING: Artikeln innehåller nakna bilder.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna:

Ingen människa borde skämmas för sin kropp eller sin sexualitet.
Det tycker skådespelerskan Caitlin Stasey, som skapat webbplatsen herself.com där hon och andra kvinnor poserar nakna på oretuscherade bilder.
Initiativet har fått stor uppmärksamhet och hyllas på sociala medier.
– Herself är en gest till kvinnor, för kvinnor, av kvinnor. Det är en chans att bevittna den kvinnliga formen i all sin ärlighet utan att tyngden av den manliga blicken, utan tyngden av att vädja till alla, säger Stasey enligt Buzzfeed och fortsätter:
– De här kvinnorna är enkla och väldigt modiga, förevigade i dessa bilder.

Foto: Jennifer Toole/herself.com

Foto: Jennifer Toole/herself.com

kvinnor5

När Caitlin Stacey startade projektet slogs hon av hur många av de kvinnor som varit med och poserat bett om ursäkt för sina kroppar.
– Kvinnor har blivit fråntagna sina egna kroppar. De dissekeras, granskas, och säljs sedan tillbaka till dem – vi förväntas betala notan när samhället strävar efter perfektion, säger hon och fortsätter:
– Låt oss ta tillbaka våra kroppar från de som försöker dra nytta av vår osäkerhet.

kvinnor6

Till sin hjälp har Caitlin Stacey anlitat fotografen Jennifer Toole. Toole, som tagit alla bilderna, fick kvinnorna som ställde upp att känna sig bekväma.
– Jennifer har ett sådant otroligt sätt. Jag vet att jag själv kände mig en smula generad först när jag tog mina porträtt, men jag kom fram till att det inte finns någon anledning till att be om ursäkt för den kropp jag blivit välsignad me, säger Caitlin Stacey.

Här kan du läsa mer om projektet och läsa intervjuer med de kvinnor som ställt upp!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna: