Hyllningen till Rolf Lassgård: Ska gestaltas av Hollywoodstjärnan

Med en gedigen karriär på cv:t har skådespelaren Rolf Lassgård gjort sig känd som en av våra allra största.

Nu har vi fått se ännu ett kvitto på det. Den prisbelönte Hollywoodstjärnan Tom Hanks ska nämligen göra Lassgårds roll – i den amerikanska filmatiseringen av kioskvältaren ”En man som heter Ove”.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Att Fredrik Backmans succéroman ”En man som heter Ove” skulle göra sig bra på bioduken var kanske inte någon större överraskning.

Men hur stort den egentligen skulle komma att slå igenom, det var det nog få som anade på förhand.

En av tidernas största svenska biosuccéer, mest sedda utländska filmen i USA ifjol, två oscarsnomineringar, sex guldbaggenomineringar varav tre vinster… och genomgående hyllningar från tittare och kritiker.

Många är de som har del i framgångssagan och förtjänar sitt beröm, och en av dem, det är huvudrollsinnehavaren i egen hög person: Rolf Lassgård.

62-åringen har vunnit priser både i Sverige och internationellt för sin gestaltning av gubbstrutten Ove – och nu kommer alltså ett till kvitto på att Lassgård gjorde rollen med den äran.

Spelas av Hanks

När ”En man som heter Ove” blir Hollywoodfilm ska rollen som Ove nämligen spelas av… Tom Hanks. Det bekräftar producenten Fredrik Wikström Nicastro i en intervju med Aftonbladet.

– Hans fru Rita Wilson såg filmen, sa till honom att han också måste se den och han blev helt förälskad i tanken på att spela Ove, säger Wikström Nicastro till Aftonbladet.

Hanks har bland annat gjort betydande insatser i filmer som ”Forrest Gump”, ”Rädda menige Ryan” och ”Philadelphia” – och visst höjs förväntningarna ytterligare en smula på den amerikanska filmatiseringen nu när storstjärnan ska göra Lassgårds roll.

Men det dröjer ett tag till innan vi får se filmen på bioduken.

– Vi är väldigt tidigt i processen. Letar manusförfattare och regissör, vi siktar på inspelning i slutet av nästa år, säger Fredrik Wikström Nicastro till Aftonbladet.

Bildkälla: Wikipedia / Wikipedia

Gilla och dela om du tycker att Rolf Lassgård förtjänar alla hyllningar han kan få för sin roll i ”En man som heter Ove”!