Luke Macahan kastade cowboyhatten och försvann efter tv-succén: Så här ser han ut i dag, 42 år senare

.

Namnet Bruce Boxleitner kanske inte säger så mycket.

Men Luke Macahan måste vara bekant för de allra flesta?

Skådespelaren Boxleitner spelade den populära karaktären i tv-serien på 1970-talet – och blev Luke Macahan med hela svenska folket.

Den amerikanska tv-serien om familjen Macahan gjorde faktiskt störst succé på andra sidan Atlanten, i bland annat Sverige var alltså tv-serien mycket populär och har i omgångar visats i repris, ända in i våra dagar.

From 1976…Bruce "Luke Macahan" Boxleitner.

Posted by How The West Was Won-Starring The Family:Macahan on Monday, June 24, 2013

Mellan åren 1977-1979 spelades serien in och visades för första gången på tv. Det var konflikter med urbefolkningen, inbördeskrig, tjuvar och banditer… Tv-serien gav folk en fantasieggande inblick i hur livet kunde vara på den tiden, i det gamla vilda västern.

Visst, tv-serien var fiktion – men det gick ändå att få en känsla för hur det som nybyggare var att komma till det förlovade landet i väst.

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i ”Familjen Macahan”

Hjältar som Zeb och Luke tog väl hand om familjen… De kunde inte skydda familjen mot allt, speciellt inte när filurer som Mr Peasly fanns i faggorna…

"What's the matter Luke?…Something wrong?…Is there trouble?-Zeb Macahan."It's more than just trouble Uncle Zeb!…some real bad news it's Ma…she's dead!"-Luke Macahan.

Posted by How The West Was Won-Starring The Family:Macahan on Wednesday, April 9, 2014

Bruce Boxleitner spelade den unge och charmige Luke Macahan, som förövrigt hette Seth i pilotavsnittet. Familjen Macahan blev hans stora genombrott.

Skilsmässorna från filmstjärnorna

Mellan år 1977-1987 var han gift med skådespelarkollegan Kathryn Holcomb, som spelade hans ”lillasyster” i Macahan-serien. Paret fick två barn. Åren 1995-2011 var Bruce gift med en annan känd skådespelare nämligen Melissa Gilbert, känd från tv-serien ”Lilla huset på prärien”.

Luke Macahan är förmodligen den största rollen som Bruce Boxleitner har haft i sin karriär. Han var då 27 år och fick sitt stora genombrott.

#ThrowbackThursdayLuke Macahan:How the West Was WonFrom Jo Dunn

Posted by How The West Was Won-Starring The Family:Macahan on Thursday, May 25, 2017

I dag är han 69 år och har haft flera huvudroller, dock inte i cowboy-sammanhang. Bland annat i science fiction-serien Babylon 5. Privat gillar han att rida hästar och att vara med familjen – vilket kanske är samma svar som Luke skulle ha gett?

– Massa seriemördare, korrupta poliser och vampyrer. Allt det där. Och det är som det är, men vi kunde behöva lite variation och något som får folk att känna sig säkra och något med rollfigurer som de kan identifiera sig med, sa Bruce Boxleitner i en intervju 2013 enligt Expressen.

”Luke Macahan” har gift sig igen – med 26 år yngre pr-kvinna

Han har på senare år inte haft särskilt många eller stora roller. Efter skilsmässorna med filmstjärnorna har Bruce Boxleitner nu hittat kärleken igen – i den 26 år yngre pr-experten Verena King. Paret gifte sig under 2016 på Hawaii.

Bruce Boxleitner vid 2011 års Phoenix Comicon i Phoenix, Arizona. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia commons
Bruce Boxleitner vid 2011 års Phoenix Comicon i Phoenix, Arizona. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia commons

Även om rollerna inte varit så många på senare år, har Boxleitner nu fått ett lyft igen i skådespelarkarriären. Efter ett avhopp kom han in och spelade rollen som president Baker i serien ”Supergirl”.

– Det finns nog ingen som inte ångrar något. Kanske skulle man ha gjort det här, kanske skulle man ha gjort så här. Men jag måste säga att jag har varit väldigt välsignad, säger Bruce Boxleitner enligt Expressen.

Så trevligt att få höra om ”Luke” och hans liv! Grattis till bröllopet! Dela gärna vidare om du också minns Familjen Macahan med glädje!

TV: 10 tv-program vi minns: