Så gick det sen för skådespelarna i ”Familjen Macahan”

Så gick det sen för skådespelarna i ”Familjen Macahan”

Få tv-serier fick mig att bli så fängslad som Familjen Macahan under 1970-talet.

Konflikter med urbefolkningen, inbördeskrig, tjuvar och banditer – serien gav oss en fantasieggande inblick i hur livet kunde vara för i det gamla vilda västern.

Visst, serien var uppdiktad – men man kunde ändå få en känsla för hur det var för de nybyggare som kom till det förlovade landet i väst.

Det underlättade ju dock att hjältar som Zeb och Luke tog hand om familjen… De kunde visserligen inte skydda familjen mot allt, speciellt inte när filurer som Mr Peasly fanns i faggorna…

Men hur gick det sen för alla underbara karaktärer i denna mytomspunna serie?

Fortsätt gärna läsa så får du veta!

Vi kan ju börja med att komma i stämning och förflytta oss tillbaka i tiden, genom att titta på detta magiska intro:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/_Dg0t8Y3dsw” /]

Zeb Macahan / James Arness 1923-2011

Facebook

Norskättade James Arness spelade i många olika westernfilmer under sin karriär. Han blev även känd för rollen som sheriff Matt Dillon i TV-serien Krutrök, där han var med i över 600 avsnitt.

Att han i rollen som Zeb haltar är inte menat eller skådespel, sanningen är att Arness skadade sig i det berömda slaget vid Anzio i Italien, under andra världskriget. Arness hade en dotter som begick självmord redan 1975.

Han avled sommaren 2011, håller fortfarande rekordet för att ha spelat samma tv-karaktär under längst tid.

Geni.com

Luke Macahan / Bruce Boxleitner 1950-

I pilotavsnittet heter faktiskt Lukes karaktär Seth i förnamn. Under åren 1977-1987 var han gift med sin ”lillasyster” från Macahan-serien, Kathryn Holcomb. Paret fick två barn. Mellan 1995-2011 var Bruce gift med Melissa Gilbert, från tv-serien ”Lilla huset på prärien”.

Efter Macahan-tiden har Bruce Boxleitner haft flera huvudroller, bland annat i science fiction-serien Babylon 5. Privat tycker han tycker bäst om att rida hästar och att vara med familjen – kanske samma svar som Luke skulle ha gett?

Wikipedia

Jessie Macahan / Vicki Schreck 1961-

Vicki Schrek den yngste av skådisarna i Macahans, när serien spelades in var hon bara 16 år.

Senast man hörde av den forne barnstjärnan var 2002 då hon hade man och två tonårsbarn. Då jobbade hon på en skola i Kalifornien som gymnastiklärare.

Laura Macahan / Kathryn Holcomb

Laura Macahan var den äldsta av systrarna Macahan, men har inte synts till sedan 1980 då hon medverkade i två tv-filmer.

Privat kallar sig Kathryn för Kitty och hennes äktenskap med Bruce Boxleitner blev väldigt uppmärksammat. De fick två söner tillsammans.

Hon är numera gift med brittiska skådespelaren Ian Ogilvy.

Facebook/IvanOgilvy

Josh Macahan / William Kirby Cullen 1952-

Facebook

William Kirby Cullen spelade Luke och Lauras yngre bror, han var inte direkt den tuffaste i Macahan-familjen.

Många ser honom som en av de stora förlorarna i tv-historien tillsammans med bland annat Dallasprofilen Cliff Barnes.

Han hade svårt att få någon fart på karriären efter Macahans, senast han sågs i tv-rutan var 1985. Det går inte att hitta rad om vad som hänt med William Kirby Cullen sedan dess, men han verkar fortfarande leva.

Molly Culhane / Fionnula Flanagan 1941-

Präktiga (men rättvisa!) Molly Culhane var moster till barnen Macahan och efter Kates död tog hon över mammarollen i familjen.

Sedan Macahans-dagarna har karriären rullat på för irländskan, som nu blivit 75 år. Hon har bland annat medverkat i populära tv-serier som Lost och Nip/Tuck.

Fionnula lämnade Irland för länge sedan och bor nu i Los Angeles, tillsammans med maken och irländska nationalisten Garrett O´Connor, som hon gifte sig med 1972.

Paret är engagerade politiskt, bland annat har de haft berömda irländska fester i sin villa. Fionnula har också hållit ett tal på en minnestund för stupade i konflikten på Nordirland – minnesstunden arrangerades av Sinn Fein, ett parti som ofta förknippats med Provisoriska IRA.

Wikipedia

Jag visst faktiskt inte att så många av skådespelarna numera är doldisar, men vi får väl glädjas åt deras insatser när det väl begav sig? Nu blev i alla fall jag sugen på att se serien i repris! Dela gärna vidare om du också tittade Macahans!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);