90-åriga Åse Marie gör succé på nätet med sina oväntade fotbollskonster.

”Man bli aldrig för gammal för att leka” finns det uttryck som heter och jag måste säga att jag verkligen älskar det. För det är ju verkligen så livet ska vara. Bara för att vi blir lite äldre betyder inte det att vi måste lägga av med alla de saker vi uppskattat så mycket när vi varit yngre. Jag hoppas i alla fall att jag kommer att fortsätta uppskatta och ha möjlighet att leka och ha skoj när jag blir äldre. Därför blev jag så lycklig när jag läste om den här norska kvinnan som sannerligen inte tänker lägga av med sin största hobby trots att hon nått en ålder av 90 år.

Kvinnan i fråga heter Åse Marie Nordhagen och hon bor i norska Sauda. På kort tid har hon blivit rikskändis i Norge och har även uppmärksammats av internationell press. Anledningen? 90-åringen älskar att jonglera med en fotboll.

– Jag tycker att det är så otroligt roligt, speciellt när jag klarar mer och mer. Du vet när man är 90 år blir man som ett barn igen. Jag kan inte gå förbi bollen utan att låta bli att ta upp den och tricksa lite, säger Åse Marie Nordhagen till Dagbladet.

Klippet där hon jonglerar med en boll har setts av flera hundratusen människor på väldigt kort tid och bland annat amerikanska ESPN har uppmärksammat henne och skrev då bland annat ”Se upp Leo Messi! En 90-årig gammelmormor visar upp sina jonglerings-tricks”.

– Herregud… Jag kan inte förstå hur det blivit så mycket. Det är lite konstigt. Men det är ju riktigt roligt, säger hon.

Hon berättar också att intresset för att tricksa med en fotboll föddes redan under barndomsåren när hon var ute och lekte på gatan.

– Vi hade ju inte tv och såna saker. Då satte jag mitt rekord på 1003 kickar, säger 90-åringen till Dagbladet.

Och även om hon inte riktigt når upp till sin rekordnotering idag är det fortfarande riktigt imponerande att se henne kicka med bollen. Kolla själv i spelaren här under:

Jag blir så glad av att se Åse Marie och det visar verkligen att man aldrig blir för gammal för att leka och ha roligt. Om du håller med får du gärna klicka på gilla här under.