Det ser ut som världens minsta bil, men titta nu noga när svenske Mikael öppnar dörren

Det ser ut som världens minsta bil, men titta nu noga när svenske Mikael öppnar dörren

Den väger 70 kilo, har fyra hjul och flyger förbi i ungefär 25 km/h. Det vi nu ska titta lite närmare på är inte vilken farkost som helst – utan en svensk uppfinning som hyllas till skyarna på nätet för sina smarta finesser.

Skåda: Mikael Kjellmans häftiga PodRide.

Bildkälla: Youtube

Allt började när Mikael Kjellman fick nog av alla de bekymmer som hans vanliga cykel ställde till med. Den var förfärlig att ta sig fram på under regniga dagar, den var inte särskilt bekväm mot rumpan och den fick svetten att rinna om man skulle nå anständiga hastigheter.

Så Mikael tog helt enkelt saken i egna händer och tänkte ett steg längre.

Liksom föregångare som dynamiten, kullagret, skiftnyckeln och blixtlåset skapades så en ny, svensk succéuppfinning: PodRide!

Bildkälla: Youtube

Från utsidan ser det ut som en liten bil med dess obligatoriska vindrutetorkare, billjus, blinkers och dragkrok. Men när Mikael öppnar dörren… då ser du att det i själva verket är en specialdesignad elcykel.

På denna kan du trampa runt utan att behöva oroa dig för varken regn eller att få ont i rumpan. Och styr, det gör du med hjälp av spakar och broms på vardera sida av det bekväma sätet!

”Den är liten och har en kort svängradie för att fungera bra på cykelvägar och i stadsmiljöer”, säger Mikael själv.

Bildkälla: Youtube

Cykelbilen passar utmärkt när det är lite sämre väder – men under varmare dagar kan du så klart också veva ner rutorna och njuta av solskenet.

Som om inte det vore nog har Mikaels uppfinning dessutom ett litet bagageutrymme att lasta in saker i!

Jag är i alla fall helt såld – häng med på en åktur så får du se själv. Så häftigt!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/4lKq1fGtXFM” /]

 

Känner du någon som skulle älska denna uppfinningen? Tveka inte att trycka på dela-knappen och sprid Mikaels mästerverk vidare!