Här är fotografens makalösa bilder längs med underjordisk flod i mörk grotta.

Naturen har en otrolig förmåga att förbluffa oss med sina skapelser – och någonting som fascinerar mig lite extra är grottor. Inte bara på grund av hur dessa hålrum har blivit till inuti berg, sten och jord utan också för alla de hemligheter som en grotta bär på. Outforskade gångar och system finns i mängder, vilket gör hela spektaklet ruskigt spännande att dyka djupt in i. Någon som har extra tur när det kommer till att få uppleva nya grottor och dess mystik är fotografen Ryan Deboodt. Han arbetar nämligen med att fånga just de mörka skrymslen och vrår som ständigt fascinerar mänskligheten – något som också innebär att han många gånger får ta sig djupare in i grottorna än vad någon annan får. Nyligen reste han till grottan Tham Khoun Xe i Laos, en grotta som är lite extra speciell med tanke på att den har en underjordisk flod som forsar under de stora stenblocken. Vanligtvis får turister bara ta sig till en viss plats i grottan på grund av de säkerhetsföreskrifter som finns – men Ryan fick bege sig längre in än alla andra. Bilderna från hans resa längs med den underjordiska floden är verkligen makalösa.

Bara att se ingången till grottan i Laos under en stjärnklar himmel är bedårande.

Grottan Tham Khoun Xe öppnades för allmänheten 2005. När Ryan Deboodt beger sig in möts han direkt av ett stort valv och ett grönskimrande vatten.

Cavers in 2 kayaks head towards the upstream entrance of the Xe Bang Fai River Cave.

Ett foto publicerat av Ryan Deboodt (@rdeboodt) Dec 19, 2015 kl. 3:16 PST

Floden rinner längre och längre in djupt under marken…

… och snart har Ryan tagit sig förbi de vanliga spärrarna på sin paddlingsresa mellan de mäktiga grottväggarna.

Ryan och hans kollegor spenderade två dagar djupt inne i den mörka grottan – och de paddlade totalt 7 kilometer.

Kayaking through Xe Bang Fai cave in the Hin Nam No National Park, Laos.

Ett foto publicerat av Ryan Deboodt (@rdeboodt) Dec 16, 2015 kl. 11:29 PST

Hisnande!

Sist men inte minst: Du får inte missa den här videon med rörliga bilder som Ryan har laddat upp från sin resa. Otroligt!

Tycker du, precis som jag, att fotografens dokumenterande av grottan var häftigt och fascinerande? Dela gärna vidare med dina vänner om du vill att de också ska få en inblick i den mystiska grottans inre.
Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna