Han gör häftiga konstverk med en speciell teknik som jag bara älskar att titta på.

Lika fascinerade som ett konstverk är arbetet bakom och vägen fram till det färdiga resultatet. Jag älskar exempelvis att bara stå och titta på gatukonstnärer och när deras verk, steg för steg, blir allt mer förtjusande genom alla de detaljer som tillkommer. När jag såg det här klippet blev jag också förbluffad. En konstnär i turkiska Istanbul visar upp sin metod för att göra tavlor – och det är bara så häftigt. Det han gör är att måla med färg på vatten, och jag har fortfarande svårt att förstå hur det kan bli så detaljrikt och vackert. Samtidigt är det väldigt avslappnande att titta på när han elegant dansar fram med penseln över vattnet.

Mannen börjar med att skvätta något över vattnet. Därefter tar han upp en burk med färg och applicerar några droppar i vattnet, en färg i taget, med hjälp av en pensel.

malning1

Snart har han droppat färg så att det har blivit fyra ringar med flera färger inuti varje ring…

malning2

… och med några penseldrag gör han nya, förtjusande mönster i vattnet.

malning3

Under dessa mönster tar en blomma nu form.

malning4

Detaljerna är ganska otroliga med tanke på att mannen bara har dragit med en pensel i vatten.

malning5

För att avsluta konstverket tar mannen fram ett vitt papper och lägger det försiktigt över vattnet. Han planar sedan ut pappret över vattnet med ett verktyg, och när han därefter lyfter upp pappret…

malning6

… är det en tavla! Det är inte bara en häftig teknik utan även ett väldigt vackert slutresultat, om jag får säga det själv.

malning7

I det här häftiga videoklippet kan du se hela arbetet från start till mål. Det är verkligen fantastiskt att mannen på bara några minuter kan göra sån här konst!

Gilla gärna om du också tycker att det här var häftigt.