Han lägger matvaror på scannern och skapar magiska konstverk av rymden.

Med mat kan man göra mycket. Som häftig konst, till exempel. Nu talar jag dock inte om vackra dekorationer på tallriken – utan mat som läggs på… en scanner! Fotografen Navid Baraty använder inte vilken teknik som helst när han skapar sina konstverk. Genom att lägga upp matvaror och scanna in bilderna med locket öppet så gestaltar han, på ett ruggigt kreativt sätt, fiktiva scener av rymden med allt ifrån nebulosor till planeter och galaxer. Det låter kanske knäppt att en potatis skulle kunna se ut som en asteroid eller att jorden har likheter med botten av ett glas bourbon – men när ingredienserna ställs på scannern skapas ett magiskt slutresultat som jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Kolla in de här 7 bilderna och dela gärna vidare Navid Baratys otroliga konst till dina vänner!  

Konstverken är alltså bara gjorda av mat – och de tar minst sagt häftiga skepnader på scannern. I den här bilden är planeten och månen gjord av vanliga pannkakor medan bakgrunden är gjord av olivolja, mjöl, kanel, kummin och salt.

Bildkälla: navidbaraty/Imgur

mat1

Den jordliknande planeten är skapad med hjälp av botten på ett glas innehållande bourbon, kokosmjölk, vatten, soja och karamellfärg. Stjärnorna är gjorda av salt, mjöl, kanel och curry.

Bildkälla: navidbaraty/Imgur

mat2

En galax av curry, kanel, vallmofrön, mjöl, salt, ost (!) och kummin.

Bildkälla: navidbaraty/Imgur

mat3

Här är Navid Baratys version av en nebulosa på stjärnhimlen. Själva nebulosan är gjord av vatten, kaffe, gräddmjölk och karamellfärg medan stjärnorna består av socker och bakpulver.

Bildkälla: navidbaraty/Imgur

mat4

Japp, det är en potatis. Japp, det är en asteroid. Fältet runt omkring potatisasteroiden är skapat av kaffe, pepparkorn, och smulade kakor från flickscouterna. Otroligt läckert!

Bildkälla: navidbaraty/Imgur

mat5

Ytterligare en planet som har skapats med hjälp av botten på ett glas. Den här gången innehåller det apelsinjuice, wasabi, tomatsås och gräddmjölk. Månen i bakgrunden är en liten pannkaka och nebulosan som omger hela det mäktiga mästerverket består av vatten, kaffe, karamellfärg och gräddmjölk.

Bildkälla: navidbaraty/Imgur

mat6

En drömliknande scen som tagen ur rymden. Nebulosan har Navid Baraty gjort av te, vatten, gräddmjölk och karamellfärg – stjärnorna är mjöl och pepparkorn.

Bildkälla: navidbaraty/Imgur

mat7

Det här var verkligen ett kreativt sätt att göra något annorlunda med matvaror. Dela gärna vidare de häftiga konstverken till alla dina vänner!