Lyxhotellet har stått övergivet i 27 år. Insidan fascinerar nu tusentals.

1989 slog man upp dörrarna för det lyxigaste hotellet på hela den portugisiska ö-gruppen Azorerna. Monte Palace hade byggts på en av de vackraste platserna man kan tänka sig, med utsikt över två stora sjöar och den lilla byn Sete Cidades. Men hotellet hann bara vara öppet i ett år innan det gick i konkurs.

Nu, nästan 30 år senare, står hotellet och förfaller.

Det femstjärninga lyxhotellet Monte Palace är placerat högt på ett berg med en fantastisk utsikt över den portogisistka ön Sao Miguel. När det öppnade 1989 var det förmodligen dyrt att bo här.

Bildkälla: Youtube

Hotellet hade fem våningar, 88 rum, två restauranger, tre konferensrum och en nattklubb. Det fanns till och med en frisörsalong i byggnaden.

Bildkälla: Youtube

Utsikten från Monte Palace är magiskt vacker. Man kunde se ut över två vackra sjöar och den lilla staden Sete Cidades. 

Bildkälla: Youtube

Men tyvärr räckte inte detta för att locka gäster. De flesta som besökte Sao Miguel kom dit med båt på den här tiden. Och de ville heslt bo på hotell som låg vid havet – så Monte Palace lyxiga hotellrum stod tomma. Bara ett år efter att hotellet öppnat fick de stänga igen.

Bildkälla: Youtube

Sedan dess har det stått orört fram till 2011 när man till slut gav upp hoppet helt om att öppna hotellet igen. Allt som var av värde i byggnaden slets ut och såldes, även fönsterrutor och annan fast inredning. Kvar finns bara en tom betongstomme av vad som en gång var ett lyxhotell.

Idag besöks hotellet dagligen av nyfikna turister som vill titta in i ruinen. Här nedan kan du se hur Monte Palace ser ut invändigt idag.

 

 

Trots att restaurangen är helt förfallen så kan man ändå ana hur fint det måste ha varit en gång i tiden.

Klimatet på Sao Miguel är mycket fuktigt och överallt i byggnaden droppar och rinner det vatten från taket.

 

 

Hissarna har monterats bort och hisschakten står nu helt öppna.

Många väggar är täckta av klotter, och ibland känns det lite som att man är med i en skräckfilm när man går runt i den gamla hotellbyggnaden.

På toaletten på bottenvåningen finns det gamla kaklet kvar, och även rester av några toaletter. De här badrummen var förmodligen väldigt lyxiga en gång i tiden.

I badrummen på de övre våningarna har marmorplatorna plockats bort, kanske för att säljas. Kvar står resterna av det som en gång var ett badkar.

Om man går upp på taket på hotellet kan man fortfarande njuta av den vackra utsikten. Jag kan förstå varför man valde att bygga ett hotell på den här vackra platsen.

 Jag tycker att det är så sorgligt att hotellet bara fick vara öppet ett år. Tänk vad mycket pengar och arbete det kostade att bygga det – och nu står det bara och förfaller.

 

Blev du också fascinerad av det här övergivna hotellet? Dela med dig av detta till dina vänner så att fler kan se bilderna.

 

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna