Pappan ser elden sluka familjens hus – tittar närmare och upptäcker det ofattbara

När en stor eldsvåda bröt ut i Henry’s Creek, USA, förra sommaren så fruktade Jeanette och Bruce Empey för det värsta.

Den otämjbara elden hade redan ödelagt 50 000 hektar mark och med fasa såg paret nu hur branden hotade att förstöra hela deras ranch.

Familjen bad till högre makter och gjorde sig redo att packa väskorna och fly – men så, plötsligt, fick de syn på något otroligt.

Familjen kunde knappt tro sina ögon.

Djupt inne i lågorna såg pappan Bruce och hans son plötsligt hur en änglalik, mystisk figur dök upp i rökmolnet.

Figuren såg ut att gå mot familjens hus – och som tur var lyckades Bruce knäppa ett par bilder på det märkliga fenomenet.

Bildkälla: Jeanette Caldwell Empey (Facebook)

Familjen var övertygade om att figuren var något slags övernaturligt tecken som skulle hjälpa brandmännen stävja den fruktansvärda branden.

Mamman Jeanette döpte fotot till ”The Fireman’s Guardian”, på svenska ”Brandmännens beskyddare”, och efter uppladdningen på Facebook fick bilden enorm spridning.

Men det var inte slutet på historien. Nästa morgon såg familjen nämligen att deras böner hade blivit besvarade – för som av ett mirakel hade elden lämnat deras ranch orörd, trots att den härjat bara på några meters håll.

Bildkälla: Jeanette Caldwell Empey (Facebook)

Huruvida den mystiska figuren var något övernaturligt fenomen eller inte får vi aldrig veta.

Men en sak är säker: familjens ranch blev på något mirakulöst sätt skyddad från branden, och de klarade sig oskadda.

”Det är som om vår allsmäktige fader har omfamnat det här området. Vi är så tacksamma”, skriver Jeanette Caldwell Empey på Facebook.

Det är såna här saker som får en att undra om det finns något större som vakar över oss. Dela gärna vidare det mystiska fenomenet till dina vänner!