”Mamma och pappa, dra åt helvete!” Hon var 17 och transa och självmordsbrevet borde alla läsa.

”Mamma och pappa, dra åt helvete!” Hon var 17 och transa och självmordsbrevet borde alla läsa.

Leelah Alcorn, en 17-årig transsexuell tjej från Ohio dog i söndags. Samma kväll dök självmordsbrevet upp på Tumblr.

Men hon kände sig isolerad från sin kristna familj och fick inte tillstånd att byta kön.
I slutet skrev hon sin önskan:
Min död måste räknas in i den totala summan av transsexuell som tar självmord i år. Jag vill att någon ska titta på siffrorna och säga: Det där är helt stört och fixa det. Fixa samhället. Snälla.

Hon hade förinställt brevet så att det skulle publiceras efter hennes död. Hon skrev att hon kände sig som en tjej fångad i en pojkes kropp och hade gjort det sedan hon var fyra år.
”När jag var 14 år fick jag lära mig vad transsexuell betydde och jag grät av lycka. Efter 10 år av förvirring förstod jag till slut vem jag var”.

trans1

Hon ger också några råd till föräldrar till transsexuella: Snälla berätta aldrig för era barn att transsexualitet är en fas, att gud inte gör misstag, eller att de aldrig kan bli det kön de känner sig som på riktigt.
Hon bad också om en sista önskan: ”Jag vill att 100% av alla saker jag lagligen äger ska säljas och pengarna ska gå till en transsexuell rörelse eller supportgrupp. Jag skiter i vilken. Men det enda sättet jag kan få vila i frid är om transsexuella en dag inte behandlas på det sätt jag har blivit. De ska behandlas som människor med riktiga känslor och mänskliga rättigheter. Könsroller måste läras ut i skolan, ju tidigare desto bättre.

Leelahs mamma postade tyvärr detta på Facebook.

Men det var nog något som Leelah hade räknat ut. I nästa post hon förinställt på måndag kväll skrev hon ”Jag är ledsen” med en rad ursäkter till hennes vänner. Men till hennes mamma och pappa skrev hon:
”Dra åt helvete! Ni kan bara inte kontrollera andra människor på det här sättet.”

Visste ni att vissa undersökningar tyder på att upp till 30% av alla transsexuella försöker ta sitt liv. Oftast på grund av att föräldrar och andra inte accepterar dem. Det här är helt stört och vi måste fixa det här! Dela gärna det här i ett första steg. Men bara om du tycker det är helt stört förstås.