Han förvandlar den gamla skolan till ett miljövänligt hem för alla typer av konstnärer.

1996 fick Charles Shaw och hans fru Lisa en otrolig möjlighet. Paret fick då chansen att köpa en gammal övergiven skola i Durango, Colorado i USA. Skolan som var på över 4000 kvadratmeter var gammal och nergången, men väggarna var stabila och Charles såg därför chansen att förvandla skolan till något han drömt om i flera år. Han hade nämligen alltid drömt om att skapa en plats där konstnärer och andra typer av artister kunde samlas och skapa tillsammans. Dessvärre började dock kostnaderna för el och ventilation att skena iväg och de hade räkningar på över 5 000 dollar i månaden. Då insåg Charles att han var tvungen att göra något åt saken för att kunna hålla drömmen vid liv. Och när jag ser hur han gjort om huset och förvandlat det är det svårt att inte bli imponerad!

All belysning i byggnaden är LED och styrs numer av rörelsesensorer så att ljust automatiskt släcks om ingen är där.

All elektricitet i byggnaden kommer dessutom från solpaneler på skolans tak.

Efter alla förändringar ligger de totala räkningarna bara på 300 dollar i månaden.

Och insidan av jättebyggnaden är nu fylld av olika typer av aktiviteter: yoga, dans, teater och mycket annat.

Dessutom samsas arkitekter, grafiska designers, musiker, fotografer med flera om utrymmet i det som en gång var en skola.

Och mitt i huset, bland konstnärer och danslärare, bor Charles tillsammans med sin familj.

Här kan du få en guidad tur i det som en gång i tiden var en skola men som idag är en kreativ och miljövänlig plats för alla möjliga former av konstnärer:

Publicerad av Hemmaliv, gilla gärna: