Omöjligt att bo i en container? Ta en titt på denna insida och bli lika såld som jag!

När man ska flytta till sitt första hem är kanske inte det första man föreställer sig en stor container – åtminstone jag gjorde inte det i alla fall.

Förrän jag fick se det här.

Visst, vanligtvis föreställer man ju sig stora, härligt ljusa fönster, fina dörrar och kanske en stor trädgård eller innergård med en härligt välskött gräsmatta. Men för vissa är containern ett utmärkt substitut till allt detta: Dessutom är det ett billigt sätt att bo och så går det ju faktiskt att flytta den med sig om man nu skulle vilja det.

När jag först fick syn på den här röda containern så tänkte jag: Vad nu, detta ser ju inte alls särskilt hemtrevligt ut?! Men efter en titt på insidan insåg jag direkt: Detta ÄR ju faktiskt ett litet, magiskt hem! En pärla. Runtom i världen är folk tydligen mer och mer intresserade av att kunna bo på komprimerad yta och leva minimalistiskt.

tinyhouselistings

Visst ser inte det här ut som ett hem, om du bara slår ett getöga på utsidan? Det är ju faktiskt en stor, röd och i allra högsta grad vanlig container. Sanningen är dock att den rymmer en allt annat än vanligt innehåll.

Finns det då något som skvallrar om att insidan kanske gömmer något intressant? Tja, om vi tittar lite till höger ser vi lite trädgårdsmöbler strax utanför, lite växter och framför allt en vit dörr.

 

tinyhouselistings

På kvällarna ser den ju faktiskt om möjligt än mer anspråkslös ut. Men nu tittar vi in! Jag tror inte du kommer tro dina ögon till en början.

 

tinyhouselistings

Här finns fantastiska trägolv, höga, härliga tak och en väldigt rymlig öppen planlösning, måste jag säga! Titta också på väggarna som liksom golvet fått en träig uppfräschning! Ljust och inbjudande så det förslår!

tinyhouselistings

 

Containern har allt ett hem behöver – ett sovrum, ett vardagsrum som erbjuder både mys och komfort för vardag och helg – och ett riktigt stort kök! Det sistnämnda bör inte underskattas. Alla vet ju att köket är husets hjärta. ?

tinyhouselistings

Visst är det rymligt? Ugnen är stor, liksom vitvarorna och det finns gott om plats att jobba på! Men det jag tycker om mest är nog färgen på skåpluckorna! Klart himmelsblått! Det känns både inbjudande och luftigt.

tinyhouselistings

Även badrummet känns fräscht! Det finns lite undangömt i hörnet, bakom dörrar som kan dras upp och igen.

tinyhouselistings

Här skulle man nog sova gott!

tinyhouselistings

Skulle du vilja bo här? Eller åtminstone prova på? Dela gärna vidare i så fall!