10 anledningar till att du aldrig borde slänga gamla äggkartonger.

Efter att jag har använt upp alla ägg i kartongen brukar den hamna på ett ställe: I återvinningen. Och jag tror nog att inte är ensam om att se förbrukade äggkartonger som skräp. Men faktum är att kartonger har otroligt många fler användningsområden än att bara förvara ägg. Jag gillade många knep i denna lista och blev väldigt inspirerad av att se alla kreativa lösningar, det var därför jag ville dela den med er. Hittar du något du också gillar? Känn dig fri att dela listan vidare med din familj och dina vänner på Facebook.

För att organisera

Kasta inte bara ned alla dina saker i en låda. Organiserade istället lådan med en kartong och det blir enklare att hitta.

in-our-little-home.blogspot.com

organizer

Miniatyr-krukor

Bryt ut delar av äggkartong och gör små krukor som du kan odla örter och växter i.

parents.com

parsley

Presentbox

Förvandla din äggkartong och ge bort i present. Varför inte med några godisägg i?

sizzixukblog.blogspot.com

easter11

Palett åt barnen

Fyll varje liten form med färg, så blir det mycket enklare för barnen att hålla färgen på ett ställe.

tinkerlab.com

palett

Hållare i kylskåpet

Använd en äggkartong för att hålla flaskor på plats. Det blir också lättare att få ut ketchupen och senapen när de står upp- och ned.

facebook.com

kryddor1

Dekorera spegeln

Skär upp en äggkartong och gör vackra blomblad, som du sedan kan sätta runt spegeln. Du behöver bara en äggkartong, limpistol och spegel och en pappskiva. Du kan läsa mer här.

au.lifestyle.yahoo.com

spegel

Rädda julgranskulorna

Med detta knep slipper du oroa dig för trasiga juldekorationer. Äggkartongen är en perfekt lösning när du ska förvara julgranskulorna.

unclebobs.com

klassiker

Till lägerelden

Fyll en pappkartong med kol om du ska på utflykt eller campa. När du ska göra upp eld tänder du helt enkelt på kartongen. Det kommer ge bra fart på brasan!

sewmanyways.blogspot.com

firestarter

Verktygslåda

Har du ingen verktygslåda hemma? Förvara spikar och skruvar i en äggkartong.

thejoyfulorganizer.com

spikar1

Gör en dörrkrans

Skär ut bitar från kartongen och måla i olika färger. Sedan kan du ordna dem i en vacker krans. Alla detaljer finns här!

crak1
crake2

Efter det här kommer jag i alla fall tänka ett varv extra innan jag slänger mina äggkartonger! Gilla gärna om du tycker att något av de här tipsen var smarta!