11 geniala fruktknep som alla borde känna till.

Frukt och bär ger snabb och effektiv energi och fungerar bra som mellanmål, därför ser jag alltid till att ha någon frukt hemma. Och jag tror de allra flesta vet att frukt är ett väldigt nyttigt alternativ jämfört med godis eller kakor. Men alla kanske inte har fullt koll på dessa 11 smarta fruktknep och därför tycker jag vi kan vara schyssta och dela med sig av dem. Jag måste säga att jag själv aldrig tänkt på hur man öppnar en banan på bästa sätt, men efter att ha sett detta tips i listan nedan vet jag hur jag ska göra i framtiden!

Bananglass

Hur enkelt som helst. Skär upp bananer i skivor och frys in. Ta fram en varm sommardag, mixa de frysta bananerna med lite vatten eller vispgrädde. Vips så har du världens enklaste bananglass!

gott1

Maxad citronsaft

Värm först citronen i mikron i 10-15 sekunder. Sedan kan du pressa ur citronen med en sallads-/spagettitång till allra sista droppen.

citron

Använd hela melonen

Karva ut din vattenmelon och gör den till en fruktskål. Både snyggt och praktiskt!

melon1

Avokado-knepet

Besvikelsen över att komma hem med en dålig avokado går att undvika. Pilla bort den lilla ”knoppen”, så ser du om den är mogen eller inte.

Skala banan

Här är det bästa sättet att skala bananer. Så här gör i alla fall aporna, och dom borde veta 🙂

apor

Kärna ur granatäpple

Det enklaste sättet att få bort kärnorna ur ett granatäpple är skära det på mitten och sedan slå ur kärnorna med en träslev.

granat1

Frys in citronskalet

Riv av citronskalet med ett rivjärn och frys in. Skalet innehåller väldigt mycket C-vitamin och vid behov kan du lägga det över sallader, i teet eller ha när du bakar.

citronskal

Melon-tipset

Även bitar av vattenmelon kan du med fördel frysa in. Då kan du kan göra fantastiska drinkar med denna sommarfrukt, året om.

meloner

Ljus av apelsinskal

Apelsinskal kan lysa upp mörka kvällar. Doften är behaglig och lågan brinner en bra stund. Var försiktig bara och ställ apelsinen på ett säkert ställe.

apelsin

Jordgubbs-knepet

Ett sugrör är allt du behöver för att slippa det där jobbiga pilljobbet när du rensar.

sugror

Skala kiwi

Det här är ett av mina favoritknep. Använd ett dricksglas för att skala kiwin, det blir superbra!

glas99

Några av dessa knep kommer garanterat att underlätta min vardag framöver, det var mest därför jag ville dela med mig av dem. Se gärna till att alla dina vänner och din familj och få chansen att lära sig några smarta fruktknep genom att sprida de vidare, de kommer tacka dig efteråt!