11 oväntade skönhetsknep du önskat du vetat tidigare

Att ta hand om sig själv är viktigt – det gäller förstås både på utsidan och insidan. 

Nuförtiden finns det ju miljoner olika skönhetsprodukter där ute, men många är dyra och innehåller en hel del kemikalier. 

Så därför tänkte jag visa några oväntade knep som förhoppningsvis kommer spara dig väldigt mycket tid och pengar! 

11. För vackert hår

© Newsner

Om du har fett hår kan vanligt bordsalt, eller ännu bättre, havssalt, hjälpa dig. Lägg 2-3 msk i ditt favoritschampo och ditt hår kommer må bättre. Havssalt sägs bygga upp volym vid hårets rötter genom att stimulera skalpen och ge glans och mjukhet till håret. 

10. För fylligare ögonbryn och ögonfransar

© Shutterstock

Kasta inte bort gamla mascara. Tvätta ur den den och använda och blanda i ricinolja, vitamin E-olja och aloe vera. En mascaraborste är perfekt för att applicera blandningen på dina ögonbryn och ögonfransar. Gör det varje kväll i en månad innan du går till sängs.

9. Ringar under ögonen

© Shutterstock

Om du gillar kaffe, kasta inte bort din kaffesump – den kan nämligen fräscha upp huden under ögonen. Blanda sumpen med lite kokosolja och lägg salvan under ögonen i 15 minuter. Applicera denna ”ansiktsmask” 2-3 gånger i veckan.

8. För snyggare naglar

© Shutterstock

Mixa kokosnötolja med honung och tillsätt några droppar lavendel. Denna hemmagjorda mix kommer hjälpa dina naglar att bli starkare och vackrare. Du kan ju lägga blandningen i en burk med nagellack, så har du detta tillgängligt hela tiden.

7. För fräschare armhåla

© Shutterstock

Låter lite märkligt, eller hur? Men en del påstår att riven rå potatis kan göra underverk för huden under armhålorna. Låt potatisskivorna ligga under armhålorna en halvtimme. 

6. På solbränd hud

© Shutterstock

Det finns ju massa av ”after sun”-krämer där ute, men du kan faktiskt gå till ditt eget skafferi för lite lindring. Applicera bakpulver (du kan blanda ut med lite vatten) på det smärtande området och låt sitta i 10-15 minuter.

5. Torra fötter och hälar

© Shutterstock

För att göra hälarna mjukare, ta 2 dl varmt vatten, tillsätt 1 dl bakpulver och 2 dl ättika. Blötlägg fötterna i 15-20 minuter, torka sedan med en handduk och ta på någon mjukgörande kräm. 

4. Gör egen ansiktsmask

© Shutterstock

Mosa 1/2 mogen avokado, blanda eventuellt med 1 tesked olivolja. Applicera på ansiktet och låt sitta 10 minuter. Tvätta sedan försiktigt bort med ljummet vatten.

3. Ansiktsspray fräschar upp

© Shutterstock

Om du vill känna dig fräsch i ansiktet hela dagen ut, testa att använda ansiktsspray. Du kan göra en själv med aloe vera-gel (köpt på ett apotek eller gör själv) och 1/3 vatten. Häll blandningen i en liten sprayflaska och ta den med dig vart du än går.

2. För en behaglig doft

© Shutterstock

För att hålla håret väldoftande hela dagen, prova att spraya din parfym på din hårborste och borsta håret med det några gånger.

1. Fastare byst

© Shutterstock/Imgur

Om du vill behålla formen på dina bröst, testa att gnugga vaselin på dem varje kväll innan du går till sängs. Efter två veckor kan du att märka att huden har blivit mer elastisk och mer återfuktad. En del upplever också att brösten i allmänhet känns fastare.

Hjälp gärna till att dela knepen vidare, så att fler kan få chansen att testa detta 🙂 Förhoppningsvis kan det hjälpa någon att få känna sig vackare och må lite bättre!