11 saker alla som har en iphone måste veta.

Jag trodde verkligen att jag visste hur min telefon fungerade. Men oj så fel jag hade. Man kan ju verkligen göra hur mycket saker som helst med sin iPhone. Nu fattar jag verkligen varför det kallas smartphones. Detta är ju genialt! Min favorit är nummer 3, hur länge har man inte stört sig på att inte se veckonummer i kalendern?

1. Skaka telefonen för att radera text.

Blev det lite tokigt när du skrev? Inga problem. Skaka bara din iPhone och du kan enkelt radera det du skrivet med ett knapptryck.

2. Skapa ett lösenord med bokstäver.

Gå till ”Inställningar” och klicka dig in på ”Touch ID och lösenkod”. Bocka ur ”Enkel lösenkod” och du kommer nu att kunna välja ett lösenord med bokstäver i stället. Läckert!

3. Se veckonummer i kalendern.

Jag har alltid irriterat mig på att man inte kan se veckonummer i iphones kalender. Nu visar det sig att man visst kan det. Och att funktionen funnits i flera månader iOS8. Allt du behöver göra är att välja ”Inställningar”, ”Epost, kontakter, kalender”. Klicka sedan i veckonummer och du har en kalender som visar veckonummer. Strålande!

4. Gör det omöjligt att köpa saker i appar.

Det här är perfekt för alla som låter barnen låna mobilen. Gå bara in på Inställningar>Allmänt>Begränsningar och bocka ur ”Köp inuti app”.

5. Ladda i flygplansläge.

Om du slår på mobilens flygplansläge när du laddar mobilen går det mycket fortare att ladda. Dubbelt så fort är möjligt faktiskt.

6. Få dina mejl upplästa.

Siri är bra till mycket. Bland annat kan hon hjälpa dig att läsa mejlen. Säg bara ”Read latest e-mail” så fixar Siri resten. Dock ska tilläggas att Siris svenska inte är den bästa…

7. Använd din iPhone som ett vattenpass.

Det här är ju också himla praktiskt. Gå in på ”Kompass” och dra fingret till vänster över skärmen. Vips! Du har nu ett vattenpass.

8. Ta många bilder på en gång.

Håll bara in ”avtryckaren” och din telefon kommer börjar ta massvis med bilder i toppfart. Perfekt för bildserier.

9. Använd volymknappen som fotoknapp.

För att få mer stabilitet när du fotar, använd bara volymknappen som avtryckare. Det blir som att använda en vanlig kamera!

10. Dina hörlurar är också en avtryckare!

Det här underlättar mina selfies något enormt. Vem hade kunnat tro att man kunde fota med hjälp av hörlurarna? Bara att trycka på volymknappen. Strålande.

11. Ta reda på när du skickade/fick ett sms.

Det här är min bästa. Jag har blivit galen på att inte kunna se tiden för ett sms. Och så visar det sig att allt man behöver göra är att dra fingret över skärmen. Ja jisses!

Du tyckte de där 11 knepen var bra? Jisses! Vänta bara tills du ser det här bonusknepet.

ANNONS: Just nu ligger hela 164 miljoner kronor i jackpots och väntar på ComeOn!
Registrera dig i dag så får du 10 freespins, helt gratis. Dessutom kan du sätta in 100 kronor och få hela 500 kronor att spela för.

Null

Gilla gärna Newsners Knep.