12 briljanta knep som kommer göra det så mycket enklare att flytta.

Att flytta till ett nytt hus eller en ny lägenhet är alltid spännande: det blir lite som att vända blad i livet med en ny miljö och massor av nya intryck. Men själva flyttlasset kan vara ganska jobbigt. Det är stressigt med all planering, det tar mycket tid och det suger energi – och man bara drömmer om att vara hemmastadd i den nya bostaden så fort som möjligt. Men som tur är finns det i alla fall vissa små metoder som snabbar på processen och gör den mindre jobbig. Youtube-proffset DaveHax har här samlat ihop 12 smidiga knep som underlättar flytten rejält – och jag kommer definitivt att lägga flera av de här idéerna på minnet. Spana bara in detta, och när du är klar får du gärna dela vidare till dina vänner så de också kan vara ordentligt förberedda när det väl är dags att flytta!

Handtag på flyttkartongerna

Saknar dina flyttkartonger handtag? Då kan det vara en bra idé att göra egna – det blir så mycket lättare att bära. Skär bara ut rektangulära bitar med en vass kniv, vik upp kartongen på insidan och du är redo att börja lyfta.

flytt1
Bildkälla: Youtube

flytt1
Bildkälla: Youtube

Handtag inuti byrålådan

Om du har en möbel med handtag som sticker ut så finns det en risk att handtagen kommer göra repor i andra möbler under flytten. För att bli av med problemet skruvar du bara loss handtagen och fäster dem på insidan av möbeln. Smart!

flytt_youtube
Bildkälla: Youtube
flytt2
Bildkälla: Youtube

flytt_youtube
Bildkälla: Youtube

Tejp på byrålådan

Om du nu har fäst handtaget på insidan av möbeln och behöver ha ett annat handtag för att dra ut dina lådor så kan du bara använda tejp. Fäst tejpbiten på insidan av lådan med en flärp som sticker upp – och vik upp den biten så den inte har något klister på sig.

flytt3
Bildkälla: Youtube

flytt3
Bildkälla: Youtube

Plastfolie runt byrån

För att byrålådorna inte ska flyga omkring under flytten så kan du ta hjälp av lite plastfolie. Vira det runt omkring byrån – och lådorna kommer nu att hållas på plats.

flytt4
Bildkälla: Youtube

flytt4
Bildkälla: Youtube

Klisterlappar

Mitt personliga favoritknep: det är så himla enkelt, men ändå har jag aldrig tänkt på det innan! För att snabbt och smidigt kunna hitta vad du letar efter så använder du bara klisterlappar i olika färger, som du sedan sätter på flyttkartongerna. Välj exempelvis rött för köket, blått för vardagsrummet och gult för sovrummet – och du vet direkt vilken låda som ska till vilket rum när du är framme vid din nya bostad.

flytt5
Bildkälla: Youtube

flytt5
Bildkälla: Youtube

Sladdar

Om exempelvis din tv har massvis av inkopplade sladdar åt höger och vänster så kan du spara dig mycket tid genom att ta en bild på hur det ser ut innan du flyttar. När du har kommit till din nya bostad tar du bara upp bilden och kollar hur sladdarna ska sitta – och du slipper grubbla.

flytt6
Bildkälla: Youtube

flytt6
Bildkälla: Youtube

Lösa skruvar

När du lossar på dina möbler inför flytten kan det vara svårt att hålla ordning på alla lösa skruvar och andra smådelar. Lägg dem bara i en påse som kan förseglas och sätt en liten etikett över som förklarar vad skruvarna går till. Briljant!

flytt7
Bildkälla: Youtube

flytt7
Bildkälla: Youtube

Kläder

Det är ganska tidskrävande att ta ner alla kläder från galgarna, vika ihop dem, lägga i en kartong – och sedan behöva vika upp och hänga upp i garderoben igen efter flytten. För att göra det enkelt för dig kan du bara ta stora, svarta plastpåsar och dra dem över kläderna och hänga upp på galgen. Kläderna blir inte smutsiga – och såväl att packa ner som att packa upp kläderna går plötsligt på nolltid.

flytt8
Bildkälla: Youtube

flytt8
Bildkälla: Youtube

Handdukar

Tidningspapper och bubbelplast brukar gå åt i mängder för att skydda porslinet under flytten. Men varför inte bara ta något du har hemma? Hämta små handdukar, vira dem runt porslinet – och i samma veva som du skyddar dina tillhörigheter så får du handdukarna nerpackade.

flytt9
Bildkälla: Youtube

flytt9
Bildkälla: Youtube

Plasttallrikar

Om du inte vill att tallrikarna ska skumpa omkring under flytten så kan du använda dig av plasttallrikar. Lägg en plasttallrik mellan varje tallrik och problemet är ur världen!

flytt10
Bildkälla: Youtube

flytt10
Bildkälla: Youtube

Nödvändigheter

För att komma tillrätta snabbt i ditt nya hem kan det vara en bra idé att packa ner de allra mest nödvändiga prylarna i en egen flyttlåda. Med verktyg, kaffebryggare och annat som kan behövas på studs i en och samma låda så kommer du igång fort när du väl är på plats! Det känns egentligen ganska självklart, men kan vara lätt att glömma under flyttstressen.

flytt11
Bildkälla: Youtube

flytt11
Bildkälla: Youtube

Kuvert

För att slippa få post på villovägar kan du lägga några kuvert med din nya adress och påklistrade frimärken i ditt gamla hem innan du flyttar. På så sätt kan de nya ägarna enkelt och smidigt skicka över posten så fort det trillar in något till den gamla adressen.

flytt12
Bildkälla: Youtube

flytt12
Bildkälla: Youtube

Spana gärna in den här videon också:

Du kanske kände till några av de här knepen tidigare, men jag tror säkert att det kan vara till hjälp för många som ska flytta och därför ville jag skicka tipset vidare. Du får gärna dela det till dina vänner så de också kan vara ordentligt förberedda när det är dags att flytta!