13 briljanta knep som kommer underlätta livet för alla föräldrar.

Att vara förälder kan minst sagt vara kämpigt emellanåt. Här nedan får du 13 tips som gör din vardag lite enklare och som sparar dig de där värdefulla minuterna som du sedan kan utnyttja till annat.

1. Bada ditt barn i en tvättkorg. Detta gör att leksakerna inte åker i väg och du behöver därmed inte vara där och dra tillbaka dem till ditt barn var och varannan minut.

01

2. Ett enkelt gummiband kan hjälpa dig så att ditt barn inte låser in sig i badrummet.

02

3. Gör ett armband till ditt barn med ditt mobiltelefonnummer på. 

03

4. Visste du att det finns temporära tatueringar (som du sätter dit med vatten) som du kan använda? Du kan till exempel skriva in ditt mobiltelefonnummer om du och ditt barn ska ut på en allmän plats med mycket folk där ni riskerar att kunna komma ifrån varandra.

04

5. Har du inget ritblock att tillgå? Då kan du skapa ett hemma. Det enda som behövs är ett tomt DVD-fodral och lite fantasi.

05

6. Locket du får till din kaffemugg på bensinmacken eller Pressbyrån kan användas till mer än bara din mugg. Locket är till exempel ett perfekt skydd för barn som vill äta glass utan att spilla.

06

7. Vad du kan göra med ett lakan? En enkelt fixad hängmatta till exempel!

07

8. Hemmagjord glass? Tja, nästan. Lägg ditt barns favoritsmak flytande i ett isbitsfodral. Sedan stoppar du ned nappen där och väntar tills den har fryst. Därefter har du klara ”isglassar”.

08

9. Att slösa på toapappret är onödigt. Sätt upp ett märke där ditt barn vet att det räcker.

09

10. Visst kan det vara roligt att trycka in vatten i dessa och skjuta, men än roligare är det att hålla dem fria från mögel. Limma igen hålet under badleksakerna och du slipper detta för alltid.

10

11. Det är onödigt att springa fram och tillbaka till vattenslangen (eller än värre in blöta i huset!) när det ska fyllas på vatten i nya vattenballonger. Då är dessa tomma tvålflaskor briljanta.

11

12. Som liten kan det vara svårt att nå fram till vattnet vid handfatet. Då är lösningen nedan perfekt. Det enda du behöver är en tom schampoflaska och tungan rätt i mun när du försiktigt klipper till din förlängning av kranen.

12

13. Själv älskar jag Broccoli och har alltid gjort, men det finns många barn som inte alls tycker om det. Men vad händer om du doppar dem i strössel. Det är precis samma sak som glass nu, eller hur?

13

Har du vänner med barn? Dela gärna detta med dem så att de också kan spara några värdefulla minuter.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna