13 lysande knep för att hålla ordning i garderoben. Nummer 4 är min favorit!

Är du en av de där människorna som får lägga hela din kroppsvikt mot garderobsdörren för att stänga in kaoset du skapat? Eller har du en väldigt liten klädkammare där grejerna lätt hamnar huller om buller? Oavsett vad så tror jag att något av dessa knep kan hjälpa dig organisera bättre. För det finns alltid utrymme för förbättringar!

1. Ställ tröjorna på högkant.

Twitter

kleder1

Innan du lägger in dina tröjor i lådorna, kolla du istället kan ställa dem på högkant efter varandra. Det spar plats och blir mer överskådligt.

2. Galge på galge.

Youtube

galge1

Häng i galge på galge, så sparar du en hel del utrymme. Du kan fästa galgarna med varandra med hjälp av gamla flärpar från läskburkar också. Detta fungerar givetvis bäst om du har din klädställning en bit ovanför golvet.

3. Använd duschringarna.

ringar11

Har du ett gammalt duschdraperi som ligger och skräpar. Ringarna på draperiet kan komma väl till pass, om du hänger dem på en galge. Perfekt för att organisera dina sjalar eller halsdukar.

4. IKEA-hack för skor.

Twitter

hack11

Har du ett litet tomt hörn kan du bygga denna skohylla? Då kan du bygga en egen skoförvaring med några skivor av Ikeas:s LACK. Hyllan blir ett med väggen tack vare de dolda upphängningsbeslagen.

5. Lär dig vika kläderna.

Null

Lär du dig denna metod kommer det gå undan att vika kläder. Och prydligt blir det också!

6. Korgar på väggen.

Twitter

kleder32

Om du har plats är det ett smart att montera upp lådor/korgar på väggen, för att optimalt utnyttja utrymmet.

7. Använd slipshängaren.

Twitter

slips11

En slipshängare behöver nödvändigtvis inte bara ha ett användningsområde. Det fungerar perfekt som klädhängare för dina toppar.

8. Bygg hyllor.

Twitter

hyllor1

Med kartong eller plywood kan du verkligen bygga smarta lösningar som kommer underlätta att hålla ordning på kläder och skor.

9. Små lådor.

Twitter

ladar11

Sådana här små lådor som finns i de flesta möbelvaruhus är också rätt bra att ha. Där kan du lägga underkläder, flugor/slipsar och strumpor.

10. Väskor på väggen.

Twitter

vaskor

Stora resväskor kan vara klumpiga och ta mycket plats. Finns det ingen plats på golvet eller hyllorna, testa att sätta upp väskorna på väggen. Sätt upp tavelkrokar eller andra hakar som passar.

11. Öl-kartong till skorna.

Twitter

kartong1

Om du bara ska ha skor förvarade inne i garderoben kan du använda dig av en gammal öl- eller vinkartong. Inte så snyggt, men väldigt praktiskt!

12. Utnyttja dörren.

blogger1

Ge dig själv lite extra utrymme i garderoben genom att hänga halsdukar och vantar på insidan av dörren.

13. Förvaringsknep med IKEA-ram.

Tumblr

ribba11

Ikeas tavelram RIBBA kan du vända på och göra till ett skoställ. Kom ihåg att sätta några möbeltassar under, så blir det lättare att dra fram hyllan. Dessutom slipper golvet få repor.

Dela gärna med dig av knepen om du vill hjälpa dina vänner att hålla ordning i garderoben.