3 smarta saker du kan göra av glasspinnar som barnen kommer älska.

När vi nu går mot varmare tider så skjuter också glasskonsumtionen i höjden. Men förutom att det kan vara gott och svalkande att äta själva glassen så kan faktiskt också glasspinnarna komma till användning istället för att bara kastas i soptunnan. Jag har då aldrig tänkt på det, men med lite fantasi är verkligen allt möjligt. Här är tre klockrena och enkla pyssel på hur du kan förvandla glasspinnar till något barnen verkligen kommer älska – och dessutom är det perfekta knep att göra tillsammans med hela familjen. Min egen favorit är armbandet: att en glasspinne kunde bli så här vacker hade jag aldrig kunnat tänka mig!

1. Armbandet

Börja med att koka glasspinnarna på hög värme i en kastrull med vatten. Efter ungefär 15 minuter så kommer glasspinnarna vara böjbara. Forma pinnen till en halvcirkel, sätt ner i insidan av ett glas och låt torka över natten.

Sedan är det bara att ta upp pinnen och dekorera den i valfritt mönster, färg eller tyg. Ett läckert och personligt armband är klart!

glasspinne1

2. Flygplanet

Börja med att måla tre glasspinnar och en klädnypa i olika färger. När du har gjort det så limmar du fast en glasspinne ovanpå klädnypan och en under. Tryck fast en tredje glasspinne baktill på klädnypan och barnen har nu ett roligt flygplan att leka med.

Om du dessutom vill ha en propeller så tar du bara en hammare och spik och slår ett hål i mitten av en fjärde glasspinne. Sätt snöre eller tråd genom hålet och fäst i klädnypan.

glasspinne2

3. Pusslet

För de allra minsta kan glasspinnar bli ett roligt pussel att leka med – och dessutom är det ju utmärkt att ha som reseleksak.

Ta fram ett foto och rada upp glasspinnar bredvid så du ser hur många du kommer behöva. Lägg sedan en lång tejpbit över glasspinnarna så de sitter ihop. På andra sidan limmar du fast fotot. Ta bort tejpen och skär eller klipp försiktigt mellan varje glasspinne tills alla är åtskilda och en bit av fotot sitter på varje glasspinne. På bara några minuter är ett pussel klart!

glasspinne3

Kolla gärna in den här videon också:

Till och med sådana till synes värdelösa saker som gamla glasspinnar kan alltså komma till användning om man bara har lite fantasi. Dela gärna vidare de smarta knepen till dina vänner så de också kan inspireras att hitta på roliga saker i hemmet!