5 briljanta knep för att få bort djurhår och göra hemmet skinande rent.

Om du har håriga husdjur i hemmet, så vet du vilken kamp det kan vara. Själv har jag haft kattrasen Brittiskt korthår hemma, så jag vet vad jag pratar om. Det går inte en dag utan att soffor och andra möbler blir täckta av hår. Lite irriterande är det, men eftersom alla djurägare älskar sina djur så kan vi leva med detta. Har man allergiker på besök kan det dock bli väldigt jobbigt när det är katthår över allt. Och om du älskar ditt husdjur, men hatar den oundvikliga röran de lämnar efter sig, så borde du prova några av dessa fantastiska tips från Clean My Space. Dessa smarta knep är djurvänliga och kommer i alla fall förenkla min vardag, det var därför jag ville dela tipsen med er!  

Jag plockade ut de 5 bästa tipsen för att bli av med katt- och hundhår.

1. Bakpulver innan du dammsuger

bakingsoda

Strö ett jämnt lager bakpulver över din matta före dammsugning och låt sitta 20 minuter. Det kommer hjälpa till att lossa katthåret.

2. Använd gummihandskar

rocky1

Det absolut bästa tips jag fått för att få bort katthår ifrån trånga utrymmen är att sätta på sig sådana gummihandskar, sen drar man med fingrarna längs lister och andra svåråtkomliga områden.

3. Skrapan = genialt

Skarmavbild 2016-02-17 kl. 10.52.07

Kanontips för att göra rent soffan. Använd skrapan från badrummet, det fungerar faktiskt utmärkt. Dessutom är det ett billigare och miljövänligare än att köpa klädrullar.

4. Använd torktumlaren

Skarmavbild 2016-02-17 kl. 10.54.10

Testa att torktumla kläderna som är fulla med hår innan du tvättar, för att få bort så mycket hår som möjligt. Kör i 10 minuter (du behöver inte använda värme). Glöm inte att göra rent filtret sen och tänk på att bara använda din egen torktumlare om du har någon hemma, så att inga allergiker råkar illa ut.

5. Använd skumtvättlapp

Tipstack: aehandmade.com/

Skarmavbild 2016-02-17 kl. 11.06.43

Smart tips om du behöver göra rent fleece-kläder. Skicka med två skumtvättlappar i maskinen när du tvättar (lapparna finns att köpa på Apoteket bland annat). Tvättlapparna kommer suga åt sig håret. Du kan också torktumla kläderna i 10-20 minuter efteråt, gärna med en ny skumtvättlapp.

I videon nedan kan du se fler smarta knep:

Vissa djurägare hade kanske koll på allt detta, vissa har det nog inte. Dela gärna vidare knepen med alla dina vänner som har djur, förhoppningsvis kan någon lära sig något nytt 🙂