5 geniala knep som underlättar städningen av ditt hem.

Jag tror inte att det finns något tråkigare än att städa. Jag avskyr att städa så mycket att jag drar ut på det så länge jag kan – för att sedan behöva ta mig an ett alldeles för smutsigt hem. Många tänker säkert likadant. Samtidigt är känslan av ett rent och nystädat hem bland det bästa som finns. Det är bara vägen dit som är lite jobbig… Vad vore då bättre än att använda sig av städknep som gör att man inte behöver städa lika ofta? Som gör att badrummet, köket och madrassen håller sig fräscha lite längre än vanligt? Här är 5 ovärderliga städknep att använda sig av under vårstädningen.

1. Vaxa spisen

Det finns nog ingenting i hemmet som blir smutsigt lika ofta som spisen – i alla fall inte om man lagar mat varje dag. Det kan vara vatten som kokar över, sås som skvätter, fettfläckar … Hemma torkar jag av spisen varje dag. Ändå får jag skrubba den rejält varje storstädning, fläckar torkar lätt in.
Ett av de bästa städknepen för köket är att vaxa spisen, skriver Lifehack.org. Rengör spisen ordentligt och se till att den är torr. Stryk sedan på ett tunt lager bilvax. Torka bort överflödet med en trasa. Detta hindrar inte din spis från att bli smutsig – men nu kan du torka av den hur lätt som utan att behöva skrubba.

Bildkälla: Mostphotos

111952-ceramic-stove-top

2. Fixa lädermöblerna med skoputs

Vad gör man med läderskor när de börjar se lite slitna ut? Jo, man putsar dem med skokräm. Varför inte göra samma sak med den gamla lädersoffan? Så länge du inte satsar på den lite äldre, slitna stilen går det alldeles utmärkt att fixa till soffan alldeles själv – med skoputs, skriver Lifehack.
Hitta skoputs i rätt nyans och stryk på de slitna områdena med en trasa i cirkulerande rörelser. Låt det verka i någon timme och torka sedan bort överblivet skoputs.

Bildkälla: Mostphotos

3000887-black-leather-sofa

3. Rengör madrassen med vodka

Tänk allt en madrass är med om. Inte konstigt att den behöver rengöras. Tyvärr brukar dock madrassen glömmas bort, eller så känns det alldeles för krångligt att rengöra den. Men det är faktiskt lättare än man tror.
Ta en vanlig sprejflaska och häll lite vodka i den. Du kan också droppa i några droppar doftolja. Sedan är det bara att spreja madrassen. Förslagsvis en tidig morgon för madrassen behöver lång tid att lufttorka. Vodkan dödar bakterier och desinficerar madrassen, skriver Lifehack. Enkelt, eller hur?

Bildkälla: Mostphotos

10411031-comfortable-bed

4. Få bort vätskeringar med hårtorken

Har du ett vackert bord av trä? Har mängder av gäster glömt bort att använda underläggen och ställt glasen direkt på bordet? Misströsta inte, du behöver inte slipa bordet. Du behöver bara en hårtork.
Sätt på hårtorken på mediumvärme. Håll den sedan några centimeter från fläcken och använd en mjuk trasa att putsa med samtidigt som du blåser med hårtorken. Plocka också fram tålamodet för det kan ta ett tag. Men ditt bord blir nästan som nytt! Fläckarna försvinner, skriver Lifehack.

Bildkälla: Mostphotos

7719556--

5. Ta bort tvålmärken med våtservetter

Det är inte särskilt svårt att rengöra badrummet, det brukar gå rätt snabbt att torka av. Men ibland sätter sig tvålskum riktigt ordentligt på handfatet. Och det är bäst att undvika starka kemikalier i rengöringsprodukter. Då funkar våtservetter perfekt!
Fukta servetterna med några droppar vatten eller kanske några droppar såpa och sätt i gång. Detta fungerar att använda i hela badrummet.

Bildkälla: Mostphotos

2075285-bathroom-sink

Nu behöver du inte städa varenda vecka, utan du kan ägna dig åt roligare saker. Gillade du dessa knep? Dela gärna vidare!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna