6 geniala knep som löser problemen i vardagen – tack vare 1 ingrediens

Det finns många fiffiga människor här i världen. Av just den anledningen vimlar det ute på nätet också av oväntade, men smarta, knep som underlättar vardagsbestyren ganska rejält och som vi kan hämta inspiration från.

Själv hade jag exempelvis aldrig kommit på tanken att använda majsstärkelse för att bli av med skavsår eller få mindre flottigt hår – men det har uppenbarligen någon annan. Ja, för hur knasigt det än låter så kan detta vita pulver faktiskt göra underverk både till det ena och det andra, vilket Youtube-användaren Yee WALK har demonstrerat med sex geniala husmorsknep.

Du har säkert redan majsstärkelse ståendes i skafferiet, men efter att ha läst det här kommer du tveklöst ha mer användning för ingrediensen än till maten. Bläddra bara igenom i listan här under och se själv!

1. Skavsår

Inte mycket är så plågsamt som att behöva dras med skavsår, i synnerhet inte om det gäller ett par nya, snygga skor som man har köpt på sig men plötsligt inte ens kan använda. Med majsstärkelse är dock problemet ett minne blott.

Häll en matsked inuti skon, gnid in pulvret mot den skavande delen – och vips, så kommer skon mjukas upp och du slipper den där friktionen som gör så förbaskat ont mot hälen.

Bildkälla: Youtube

2. Nagellack

Smaken är som baken – delad. Så även när det kommer till nagellack. Vissa gillar att ha glansiga fingertoppar, andra tycker om när lacket är matt, och med hjälp av majsstärkelse kan du faktiskt ha ett nagellack som fungerar till både och.

För när du känner att det är läge för matta naglar, då blandar du bara det vanliga glansiga nagellacket med ¼ stärkelse och så är du hemma!

Bildkälla: Youtube

3. Få bort oljefläckar

Att spilla olja på köksbänken kan ställa till med en väldig oreda, inte minst eftersom få medel absorberar fettet från oljan på ett bra sätt.

En idé kan då vara att täcka hela fläcken med majsstärkelse och torka bort med en kökshandduk – och snart ska du se att inga rester finns kvar på ytan.

Bildkälla: Youtube

4. Torrschampo

Stressig morgon så du inte hinner tvätta håret? Äsch, det behöver inte bli fett och flottigt ändå.

Kasta bara ihop en blandning med 4 msk majsstärkelse och 4-5 droppar rosmarinolja och massera sedan in i håret. Torka med en hårblås och ditt hår kommer vara glansigt och vackert som på en blinkning!

Bildkälla: Youtube

5. Skinande glas

Även skitiga glas kan få sig ett ordentligt lyft tack vare denna magiska produkt. Häll bara ner 0,75 dl vinäger vitvinsvinäger och 2 tsk majsstärkelse i en liten flaska som du sedan skakar.

Spraya på glaset, skölj med vatten – och du kommer bli bländad av resultatet.

Bildkälla: Youtube

6. Bli av med strykjärnsfläckar

Det händer även den bäste: man ska stryka lite kläder men råkar lämna det varma strykjärnet någon sekund för länge på samma yta, varpå det blir en ful brun fläck. Men vid det här laget vet du redan vad lösningen är… majsstärkelse så klart!

Spraya lite vatten på plagget, täck fläcken med en rejäl skopa pulver och låt torka. När du sedan skrapar bort stärkelsen med en handborste så kommer du inte längre se någon fläck!

Bildkälla: Youtube

Kolla igenom de fiffiga idéerna en gång till i det här klippet:

Smart, eller hur? Tveka inte att dela vidare till dina vänner på Facebook så att de också kan få användning av de fiffiga knepen!